Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 22, 2014

Προειδοποιητικές βολές Βρυξελλών ενόψει Τρόικας

Εικόνα
Βρυξέλλες: Το καθεστώς διαχείρισης της αφερεγγυότητας πιστωτών στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου, σε συνδυασμό με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν στο πεδίο των εκποιήσεων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αποτελούν το «μεγάλο στοίχημα» της τρίτης αποστολής αξιολόγησης της Τρόικας στην Κύπρο. Αρμόδια πηγή στην έδρα της Ε.Ε.

Σήκωσε αμανέ δυο κρατών ο Ερντογάν από τις Βρυξέλλες

Εικόνα
Λευκωσία: Προσγείωσε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ο Ερντογάν και στην έκκλησή τους για το Κυπριακό, απάντησε με τη γνωστή συνταγή για λύση δυο κρατών.

Στα €1800 ο πήχης για την κοινωνική σύνταξη

Εικόνα
Λευκωσία: Η στόχευση της κοινωνικής σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια θα επηρεάσει εκείνες τις περιπτώσεις, των οποίων τα εισοδήματα υπερβαίνουν τον μέσο μισθό, που υπολογίζεται στα €1.800 μηνιαίως, διαβεβαίωνε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Σύμφωνα με τον κ. υπουργό αυτές οι περιπτώσεις είναι πολλές, αποφεύγοντας να δώσει οποιαδήποτε στοιχεία.

Διαβουλεύσεις για διαζύγιο δήμου Λευκωσίας και Μιλτιάδη

Εικόνα
Λευκωσία: Φιλικό διακανονισμό για να κλείσει η διαφωνία για το έργο της πλατείας Ελευθερίας αναζητούν Δήμος Λευκωσίας και εργολάβος ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν σταματήσει εντελώς. Επικρατέστερο σενάριο στο πλαίσιο αυτό είναι να βρεθεί η συμβιβαστική φόρμουλα για συμφωνημένο τερματισμό του συμβολαίου με την εταιρεία «Μιλτιάδης Νεοφύτου», που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου.

Ενημερωτική σύσκεψη για τη συμφωνία με τη Βρετανία

Εικόνα
Σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών, συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκειμένου να αναλύσει διεξοδικά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της Κύπρου και της Βρετανίας για ανάπτυξη γης εντός των ορίων των βρετανικών βάσεων.

Απρόσκοπτη παροχή μόνο σε ασθενείς

Εικόνα
Επτά ομάδες πολιτών εντάχθηκαν στους ευάλωτους καταναλωτές της ΑΗΚ, με φθηνότερο ρεύμα κατά 20%. Όμως, απρόσκοπτη παροχή ρεύματος, ακόμα και όταν δεν έχουν να πληρώσουν, θα απολαμβάνουν μόνο οι ασθενείς που είναι εξαρτημένοι από μηχανική υποστήριξη.

Ξενοδοχεία δέχονται το bitcoin

Εικόνα
Δύο μεγάλα ξενοδοχεία-καζίνο στο Λας Βέγκας θα γίνουν οι πρώτοι γνωστοί εμπορικοί και χαρτοπαικτικοί οίκοι στις Ηνωμένες Πολιτείες που θα επιτρέψουν στις συναλλαγές με τους πελάτες τη χρήση του μη ελεγχόμενου από μεσάζοντες ψηφιακού συστήματος πληρωμών, γνωστού ως bitcoin.

Ενημερώνει το ΣΑ του ΟΗΕ ο Ντάουνερ

Εικόνα
Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, για να ενημερώσει προφορικά στη διάρκεια ανεπισήμων διαβουλεύσεων τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, αναφορικά με όσα έχουν γίνει στο πλαίσιο των όρων εντολής της αποστολής καλών υπηρεσιών.