Ενημερωτική σύσκεψη για τη συμφωνία με τη Βρετανία


Σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών, συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκειμένου να αναλύσει διεξοδικά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της Κύπρου και της Βρετανίας για ανάπτυξη γης εντός των ορίων των βρετανικών βάσεων.


Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος τα κοινοτικά συμβούλια, οι κάτοικοι, τα μέλη των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως είπε, θα ενημερωθούν πλήρως και διεξοδικώς από τον Πρόεδρο «για αυτή την εξαιρετικά σημαντική συμφωνία την οποία οι κάτοικοι των βρετανικών βάσεων περίμεναν για 53 ολόκληρα χρόνια, ώστε να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους Κύπριους πολίτες».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει θέμα «Γιβραλταροποίησης» των βάσεων, ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για φοβικά σύνδρομα που προσπαθούν κάποιοι να προκαλέσουν στο λαό.

«Οσοι προκαλούν φοβικά σύνδρομα στον κυπριακό λαό κακή υπηρεσία προσφέρουν», είπε.

Πρόσθεσε ότι σε αυτή τη συγκυρία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πέτυχε μια «ιστορική συμφωνία, που αποκαθιστά τη δικαιοσύνη ανάμεσα στους Κύπριους πολίτες», λέγοντας ότι αυτό θα έπρεπε να χαιρετιστεί από όλους.
«Το να δημιουργούμε φοβικά σύνδρομα στον κυπριακό λαό για κάθε ενέργεια νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημα και όχι η συμφωνία», συνέχισε.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι τα κοινωνικά δικαιώματα όσων θα μένουν εντός των ορίων των βρετανικών βάσεων θα δίδονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"