Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 30, 2013

Ζημιά 46,1 εκ. ευρώ ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα

Εικόνα
Ζημιά ύψους €46,1 εκατομμυρίων, μετά τη φορολογία, για το πρώτο εξάμηνο του 2013, ανακοίνωσε ο όμιλος της Ελληνικής Τράπεζας, σε σύγκριση με κέρδη €14,9 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Πιο σταθερή η Ευρωζώνη εκτιμά ο Ρεν

Εικόνα
Η εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης η οποία καταγράφηκε το δεύτερο τρίμηνο φέτος αναμένεται να συνεχιστεί το υπόλοιπο της χρονιάς και το 2014 αλλά και να καταστεί πιο σταθερή, δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και το Ευρώ, Όλι Ρεν.

Περαιτέρω βοήθεια για τις ευάλωτες χώρες

Εικόνα
Η οικονομία στην ευρωζώνη μπορεί να έχει αρχίσει να ανακάμπτει σταδιακά, με βραδύ ρυθμό, αλλά εξακολουθεί να υφίστανται σημαντικές πιθανότητες τα πιο ευάλωτα κράτη-μέλη της να χρειαστούν επιπρόσθετη στήριξη το προσεχές έτος για να αντιμετωπίσουν τα δημοσιονομικά τους προβλήματα, κατά μια δημοσκόπηση του Reuters σε δείγμα 60 οικονομολόγων.

Αυξήθηκαν τον Αύγουστο οι άνεργοι της Γερμανίας

Εικόνα
Ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία, με βάση εποχικά προσαρμοσμένα δεδομένα, αυξήθηκε ελαφρώς τον Αύγουστο, αλλά η ανεργία παραμένει κοντά στο χαμηλότερο επίπεδό της μετά την ενοποίηση της χώρας πριν από δύο δεκαετίες.

Επιτάχυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ

Εικόνα
Η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,5% το δεύτερο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου.

Νέες απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Εικόνα
Νέες απώλειες κατέγραψαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς κυριάρχησαν οι φόβοι για επίθεση των δυτικών δυνάμεων στη Συρία. 

Πολλά τα μέτωπα στην Τράπεζα Κύπρου

Εικόνα
Μάχες σε όλα τα μέτωπα και από όλους τους εμπλεκόμενους, δίνονται για τον έλεγχο της Τράπεζας Κύπρου. Στο τραπέζι έπεσε πλέον επίσημα και η θέση για αναβολή της γενικής συνέλευσης, εξέλιξη η οποία είναι δυνατό να περιπλέξει την ευρύτερη διαχείριση της οικονομικής κρίσης αφού η πραγματοποίησή της αποτελεί όρο για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης από την τρόικα.