Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 20, 2013

Η εναλλακτική λύση θα πρέπει να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους

Εικόνα
Εναλλακτική πρόταση που θα εγγυάται τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Κύπρου, θα πρέπει να υποβάλει η κυπριακή κυβέρνηση, ώστε να εξεταστεί από το Εurogroup, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ετοιμάζεται έκτακτη συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής

Εικόνα
Ενώπιον της Ολομέλειας, θα κατατεθούν δύο νομοσχέδια. τα οποία προνοούν, το μεν πρώτο τον περιορισμό της εκροής κεφαλαίων από τις τράπεζες και το δεύτερο τον διαχωρισμό των στοιχείων των τραπεζών σε «καλά και κακά» και τη δημιουργία των λεγόμενων «τραπεζών γέφυρας». Σε περίπτωση που ψηφιστούν τα δύο νομοσχέδια, στις τράπεζες γέφυρας θα μεταφερθούν τα καλά στοιχεία των τραπεζών στα οποία περιλαμβάνονται οι ασφαλισμένες

Έτοιμο να αγοράσει κρατικά ομόλογα το «Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟ

Εικόνα
Το «Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ» ανακοινώνει την «αναβολή επ’ αόριστο της επέκτασης του Μελάθρου, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και μελέτησε την σοβαρή οικονομική κρίση που διέρχεται ο τόπος μας".

Στόχος να εξευρεθεί το ποσό των 5,8 δις ευρώ

Εικόνα
Οι εναλλακτικές προτάσεις που υπάρχουν με στόχο να εξευρεθεί το ποσό των 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να προχωρήσει η διάσωση της κυπριακής οικονομίας, βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κεντρική Τράπεζα.

Όλες οι επιλογές στο τραπέζι στη σύσκεψη

Εικόνα
Διάφορους τρόπους για την εξεύρεση των 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ εξέτασαν ο Διοικητής της ΚΤ Πανίκος Δημητριάδης και οι τεχνοκράτες και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων που συμμετείχαν στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Κεντρική Τράπεζα, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά την ώρα που ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.

Άρον-άρον στη Ρωσία για τον τουρισμό

Εικόνα
Λευκωσία:  Άρον-άρον και με διευρυμένες αντιπροσωπείες σπεύδουν σήμερα στη Μόσχα Κύπριοι ξενοδόχοι, η ηγεσία του ΚΟΤ, αλλά και άλλοι τουριστικοί επιχειρηματίες, σε μια προσπάθεια καθησυχασμού των Ρώσων οργανωτών ταξιδίων και αποτροπής της ακύρωσης προγραμμάτων ή και κρατήσεων για την Κύπρο το προσεχές καλοκαίρι. Η κυπριακή πλευρά εκμεταλλεύεται την υπό εξέλιξη μεγάλη τουριστική έκθεση της Μόσχας, προκειμένου να πείσει ή και να μεταπείσει τους Ρώσους εταίρους του τουρισμού εκεί και όπου χρειαστεί, να μην προβούν σε ενέργειες που θα πλήξουν τον εισερχόμενο από τη Ρωσία τουρισμό στον τόπο μας.

Το χειρότερο σενάριο η καταψήφιση

Εικόνα
Λευκωσία:  Το χειρότερο σενάριο αποτελεί για την Κύπρο η καταψήφιση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων σύμφωνα με την ανάλυση της αμερικανικής τράπεζας Merrill Lynch. «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η Τρόικα να μην προσφέρει εναλλακτικό σχέδιο στην Κυπριακή πλευρά και στην περίπτωση αυτή η χώρα έρχεται αντιμέτωπη ακόμα και με έξοδο από την Ευρωζώνη γεγονός που θα προκαλούσε ισχυρούς κραδασμούς στην περιφέρεια της Ευρωζώνης», τονίζει ο αναλυτής της τράπεζας Αθανάσιος Βαμβακίδης.

Δυο σενάρια διάσωσης την επόμενη μέρα του «Όχι»

Εικόνα
Λευκωσία:  Λύση μέσω των αποθεματικών συνταξιοδοτικών ταμείων και ταμείων προνοίας που συμποσούνται σε 3,5 δισ. ευρώ, αναζητεί η κυβέρνηση. Είναι ένα από τα σενάρια μετά την απόρριψη του κυβερνητικού νομοσχεδίου από τη Βουλή, που βρίσκονται στο τραπέζι. Η συμπλήρωση των €5,8 δισ. θα γίνει είτε μέσω πιθανής βοήθειας από τρίτη χώρα όπως η Ρωσία, αλλά και η επιβολή ενός μικρότερου τέλους κουρέματος επί των καταθέσεων.

Τολμηρό «όχι» από τη Βουλή στο «κούρεμα»

Εικόνα

Τις επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό εξετάζουν σήμερα ΓΓ του ΟΗΕ και Ντάουνερ

Εικόνα
Νέα Υόρκη:  Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, θα έχει σήμερα πριν το μεσημέρι συνάντηση στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού συνάντηση με τον Ειδικό του Σύμβουλο για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Μέχρι 10 δισ. ευρώ το δανειακό πακέτο της Κύπρου, επιμένει ο Ντάισελμπλουμ

Εικόνα
Βρυξέλλες:  Με «βαθιά λύπη», αλλά και απειλές -εστω και καλυμμένες από μια διάθεση διαλακτικότητας- υποδέχονται Βρυξέλλες και Βερολίνο την καταψήφιση από το κυπριακό κοινοβούλιο της πρότασης για κούρεμα των καταθέσεων. 

Αντιπρόταση από την Κύπρο αναμένει η Ευρωζώνη

Εικόνα
Βρυξέλλες:  Η ευρωζώνη αναμένει μία "αντιπρόταση" από τις κυπριακές αρχές για την επιβολή ενός εφάπαξ τέλους στις τραπεζικές καταθέσεις, έπειτα από την απόρριψη εκ μέρους του Κοινοβουλίου της χώρας του σχετικού νομοσχεδίου που αποτελεί προϋπόθεση για την εκχώρηση δανείου από την ΕΕ.