Ετοιμάζεται έκτακτη συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής


Ενώπιον της Ολομέλειας, θα κατατεθούν δύο νομοσχέδια. τα οποία προνοούν, το μεν πρώτο τον περιορισμό της εκροής κεφαλαίων από τις τράπεζες και το δεύτερο τον διαχωρισμό των στοιχείων των τραπεζών σε «καλά και κακά» και τη δημιουργία των λεγόμενων «τραπεζών γέφυρας». Σε περίπτωση που ψηφιστούν τα δύο νομοσχέδια, στις τράπεζες γέφυρας θα μεταφερθούν τα καλά στοιχεία των τραπεζών στα οποία περιλαμβάνονται οι ασφαλισμένες
καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ και τα εξυπηρετούμενα δάνεια. Οι κακές τράπεζες – που θα είναι πλέον οι παλιές τράπεζες – θα μπουν στη διαδικασία εκποίησης των στοιχείων ενεργητικού για να πληρώσουν τους ανασφάλιστους καταθέτες. Υπενθυμίζεται ότι, με βάση πληροφορίες, τα νομοσχέδια θα προνοούν επίσης  όπως η Κύπρος  εξεύρει από μόνη της τα χρήματα που απαιτούνται, προκειμένου να της δοθεί ποσό ύψους 5,8 δις από την τρόικα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Εξάλλου, οι τράπεζες δεν θα λειτουργήσουν αύριο.
Μια άλλη πληροφορία κάνει λόγο καταρχήν συμφωνία στη Ρωσία για το θέμα της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Λαικής Τράπεζας. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, και αν οι πληροφορίες μας ευσταθούν τότε από τα 17.5 δις ευρώ η Κύπρος θα χρειάζεται τα 13 δις ευρώ για τη διάσωση. Ως εκ τούτου η Βουλή, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αναμένεται να συζήτηση συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο αφορά την εξαγορά της Λαϊκής Τράπεζας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"