Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 21, 2013

Δεν ακούσαμε κάτι καινούργιο από τη Λευκωσία αλλά δεν είμαστε αρνητικοί

Εικόνα
Η κυπριακή αντιπροσωπεία "διατύπωσε σειρά προτάσεων σχετικών με τα περιουσιακά στοιχεία που η Ρωσία ενδιαφέρεται να αποκτήσει", δήλωσε ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σχολιάζοντας τις επαφές της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Μόσχα.

Διαψεύδει τα περί συμφωνίας της κυβέρνησής του για κούρεμα

Εικόνα
Διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τα όσα αναφέρθηκαν περί συμφωνίας της Κυβέρνησής του για κούρεμα καταθέσεων.

Κλειστό Πέμπτη και Παρασκευή

Εικόνα
Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα παραμείνει κλειστό σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω των εξελίξεων.

Τράπεζες και ενέργεια στις συζητήσεις με τη Μόσχα

Εικόνα
Ο τραπεζικός τομέας καθώς και ο τομέας της ενέργειας βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων που διεξάγει ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής στη Μόσχα, προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι συμμετοχής της Ρωσίας στην οικονομική στήριξη της Κύπρου.

Εγγυήσεις από Κύπρο και ΕΕ ζητεί η Μόσχα

Εικόνα
Λονδίνο:  Έτοιμη να εξετάσει «διάφορες επιλογές» για τη χορήγηση βοήθειας στην Κύπρο είναι η Ρωσία, δήλωσε στους «Financial Times» και σε άλλα ευρωπαϊκά μέσα ο πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει πρώτα η ΕΕ και η ίδια η Κύπρος να παρουσιάσουν νέες, λειτουργικές προτάσεις.

Ενώπιον των πολιτικών αρχηγών σήμερα το Σχέδιο Β'

Εικόνα
Λευκωσία:  Στις 09:30 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να θέσει ενώπιον των αρχηγών των κομμάτων πρόταση για τη διάσωση της Κύπρου. Η εναλλακτική λύση που θα τεθεί ενώπιον των αρχηγών είναι η σύσταση επενδυτικού ταμείου, στο οποίο θα κληθούν να συνεισφέρουν όλοι (Ταμεία Προνοίας, φυσικά πρόσωπα) σε εθελοντική βάση, με στόχο να μαζευτεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσό.

Fund σωτηρίας επί τάπητος

Εικόνα
Λευκωσία:  Συναίνεση πολιτικών δυνάμεων και οργανωμένων φορέων επιζητεί η κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια να πετύχει ομοφωνία για την προώθηση στο κυπριακό κοινοβούλιο νομοσχεδίου που να καλύπτει το ζητούμενο ποσό 5,8 δις ευρώ.

Διαρρήκτης επέστρεψε με τόκο 800 δολάρια που είχε κλέψει πριν 30 χρόνια

Εικόνα
Μίσιγκαν:  Σπάνιο στα χρονικά γεγονός, το να παραδέχεται κλέφτης τις διαρρήξεις του έστω και 30 χρόνια μετά. Και όμως, ένας άνδρας στο Μίσιγκαν όχι μόνο παραδέχτηκε ότι έκλεψε, αλλά επέστρεψε τα 800 δολάρια στο κατάστημα που είχε διαρρήξει.

Ψυχρή η Μόσχα για βοήθεια

Εικόνα
Μόσχα:  Παγωμένη η Μόσχα έναντι του αιτήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να βοηθήσει ώστε να διασωθεί η οικονομία της χώρας. Οι συζητήσεις του υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, δεν είχαν επί της ουσίας αποτελέσματα.

Για φάση αδιεξόδου μιλούν πηγές στην αμερικανική πρωτεύουσα

Εικόνα
Ουάσιγκτον:  Το ΔΝΤ αποφεύγει να προβεί σε σχόλια για τις εξελίξεις στην Κύπρο, ωστόσο πηγές εκτός «ταμείου» στην Ουάσιγκτον αναφέρουν ότι μετά από μία φάση αδιεξόδου - όπως την αποκαλούν – αναμένουν ότι θα ξεκινήσει πάλι συζήτηση και για το πακέτο της συμφωνίας και για την εφαρμογή του.

Λαγκάρντ: Η κρίση στην Κύπρο μπορεί να είναι μεταδοτική

Εικόνα
Νέα Υόρκη:  Η ιστοσελίδα του περιοδικού Time ανήρτησε άρθρο για τις εξελίξεις στην Κύπρο, όπου προβάλλονται δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ η οποία προειδοποιεί ότι μία κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας θα μπορούσε να περικλείει κινδύνους μετάδοσής της.