Για φάση αδιεξόδου μιλούν πηγές στην αμερικανική πρωτεύουσα

Ουάσιγκτον: Το ΔΝΤ αποφεύγει να προβεί σε σχόλια για τις εξελίξεις στην Κύπρο, ωστόσο πηγές εκτός «ταμείου» στην Ουάσιγκτον αναφέρουν ότι μετά από μία φάση αδιεξόδου - όπως την αποκαλούν – αναμένουν ότι θα ξεκινήσει πάλι συζήτηση και για το πακέτο της συμφωνίας και για την εφαρμογή του.
Τονίζουν πάντως ότι οι θέσεις του ΔΝΤ για «κούρεμα» των καταθέσεων μόνο άνω των 100.000 ευρώ, μέχρι να καλυφθεί το ποσό των 5,8 δις. παραμένουν, το ίδιο και η φιλοσοφία για πολύ μεγάλη σμίκρυνση του κυπριακού χρηματοπιστωτικού τομέα.
Για φάση αδιεξόδου μιλούν πηγές στην αμερικανική πρωτεύουσαΤην ίδια στιγμή δεν υπάρχουν απαντήσεις γιατί αφού έχει απορριφθεί το πακέτο, παραμένει στη Λευκωσία το κλιμάκιο του ΔΝΤ, που έχει εντολή να συζητήσει μόνο τεχνικά ζητήματα κι όχι πολιτικά. Πάντως, αν υπάρξει συμφωνία, οι τεχνικές συζητήσεις της τρόικας με τις κυπριακές αρχές θα διαρκέσουν περί τις 10 μέρες και μέχρι την εκταμίευση της δόσης θα απαιτηθεί ένας μήνας.
Οι ίδιες πηγές επίσης δεν θέλουν να σχολιάσουν τις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για εξασφάλιση δανεισμού και λύσεων εκτός τρόικας, ανέφεραν πάντως ότι η κάλυψη των τραπεζών μέσω του ELA τερματίζεται στις 28 Μαρτίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"