Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 16, 2013

*Ζώδια 16/4

ΚΡΙΟΣ Είστε έτοιμοι να κάνετε κάποιες υποχωρήσεις λόγω της συναισθηματικής φόρτισης ή ευαισθησίας που μπορεί να νιώσετε, ιδιαίτερα με μέλη της οικογένειάς σας που ίσως χρειαστεί να προστατέψετε ή να φροντίσετε παραπάνω. Αυτό βέβαια μπορεί να σας κόψει τη φόρα και κάποιες αποφάσεις που ίσως να φαίνονταν πολύ εκκεντρικές στους γύρω σας τώρα να τις διακόψετε απότομα από μια ξαφνική ανασφάλεια. Κυρίως οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο θα αναζητήσετε μια πιο συντηρητική πολιτική η οποία όμως θα σας φέρει σε κόντρα. Αν σχετίζεστε με Καρκίνο, Ζυγό ή Αιγόκερω θα χρειαστεί να είστε προσεκτικοί. Επειδή ο Ερμής βρίσκετε στο ζώδιό σας θα σας δώσει μεγαλύτερη έμπνευση και διορατικότητα.

Σαν σήμερα. . .16 Απριλίου

Εικόνα
Γεγονότα 1178 π.Χ:  Ο Οδυσσέας επιστρέφει στην Ιθάκη, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα των αστρονόμων Μπαϊκούζη και Μαγκνάσκο. 73:  Το εβραϊκό οχυρό Μασάντα καταλαμβάνεται από τους Ρωμαίους, έπειτα από πολιορκία μηνών. Για να μην πέσουν στα χέρια των εισβολέων, οι υπερασπιστές του σκοτώνουν ο ένας τον άλλο, καθώς η αυτοκτονία απαγορεύεται από την Ιουδαϊκή θρησκεία. Μόνο δύο γυναίκες από τους 938 υπερασπιστές του φρουρίου διασώζονται.

Επιστολή Μπαρόζο με υποσχέσεις προς Αναστασιάδη

Εικόνα
Λευκωσία:  Η Ε.Ε. είναι έτοιμη να βοηθήσει εμπράκτως και με ευρωπαϊκά κονδύλια την Κύπρο, ώστε να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση που βιώνει. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Μπαρόζο, σε απαντητική του επιστολή προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, που έφθασε χθες στο Προεδρικό, εκφράζει την αλληλεγγύη της Ένωσης προς την Κύπρο και παρουσιάζεται έτοιμος να βοηθήσει.

Σαφάρι στην πλάτη μας με ξενάγηση σε Αμμόχωστο και Κερύνεια

Εικόνα
Λευκωσία:  «Σαφάρι» με ξενάγηση σε Αμμόχωστο και Κερύνεια, με περιήγηση και ψώνια προσφέρουν διοργανωτές επισκέψεων στα κατεχόμενα, έναντι €36 και €42 αντιστοίχως. Το σαφάρι στην κατεχόμενη Αμμόχωστο περιλαμβάνει ξενάγηση στα ενετικά τείχη της Αμμοχώστου και «χρόνο για σιόπινγκ» στην πλατεία Ναμάλ Κεμάλ, όπου έποικοι εκμεταλλεύονται καταστήματα Ελληνοκυπρίων. Το εισιτήριο για την Κερύνεια είναι κατά €6 πιο ακριβό λόγω της απόστασης.

Έκτακτο διετές σχέδιο μέτρων

Εικόνα
Λευκωσία:  Στην εξαγγελία έκτακτου διετούς σχεδίου μέτρων αναχαίτισης της ανεργίας και μέτρων ώθησης της ανάπτυξης μέσω της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, προσανατολίζεται η Κυβέρνηση. Δέσμη μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση συζητήθηκε χθες στην πολύωρη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα. Όπως πληροφορούμαστε, στα μέτρα που προτάθηκαν με στόχο τη μείωση της ανεργίας ήταν η επεξεργασία σχεδίου επιμήκυνσης της περιόδου λειτουργίας των ξενοδοχείων ώστε να αποφεύγεται η αναστολή της λειτουργίας τους τη χειμερινή περίοδο και η  εφαρμογή σχεδίου επιδότησης της απασχόλησης με ευέλικτες ρυθμίσεις.

Βόμβες έβαψαν στο αίμα τον Μαραθώνιο της Βοστώνης

Εικόνα
Βοστόνη:  Εφιάλτης στις Ηνωμένες Πολιτείες με δίδυμες εκρήξεις να σπέρνουν πανικό και θάνατο στον εμβληματικό Μαραθώνιο της Βοστώνης. Σκηνές τρόμου και απόγνωσης, τουλάχιστον δύο νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες. Άλλοι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί απενεργοποιήθηκαν, ενώ ακολούθησε τρίτη έκρηξη στη βιβλιοθήκη JFK της Βοστώνης που εξετάζεται εάν συνδέεται με τις βόμβες στον Μαραθώνιο.

Σήμερα επαφές με Αερογραμμές Λιβάνου για Κ.Α.

Εικόνα
Λευκωσία:  Το χρονοδιάγραμμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αποχώρηση από τις Κυπριακές Αερογραμμές λήγει το μεσημέρι της προσεχούς Παρασκευής. Μέχρι τότε οι ενδιαφερόμενοι από τα μέλη του προσωπικού της εταιρείας θα πρέπει να κοινοποιήσουν το ενδιαφέρον τους στη Διεύθυνση της εταιρείας.