Σαφάρι στην πλάτη μας με ξενάγηση σε Αμμόχωστο και Κερύνεια

Σαφάρι στην πλάτη μας με ξενάγηση σε Αμμόχωστο και ΚερύνειαΛευκωσία: «Σαφάρι» με ξενάγηση σε Αμμόχωστο και Κερύνεια, με περιήγηση και ψώνια προσφέρουν διοργανωτές επισκέψεων στα κατεχόμενα, έναντι €36 και €42 αντιστοίχως.
Το σαφάρι στην κατεχόμενη Αμμόχωστο περιλαμβάνει ξενάγηση στα ενετικά τείχη της Αμμοχώστου και «χρόνο για σιόπινγκ» στην πλατεία Ναμάλ Κεμάλ, όπου έποικοι εκμεταλλεύονται καταστήματα Ελληνοκυπρίων.
Το εισιτήριο για την Κερύνεια είναι κατά €6 πιο ακριβό λόγω της απόστασης.

Σύμφωνα με την έρευνα του «Φ», στα λημέρια που προσφέρεται αυτό το θαυμαστό τουριστικό προϊόν της Κύπρου, σε Αγία Νάπα και Πρωταρά, το σαφάρι στην κατεχόμενη Αμμόχωστο περιλαμβάνει ξενάγηση - λέει - στα ενετικά τείχη της Αμμοχώστου και «χρόνο για σιόπινγκ» στην πλατεία Ναμάλ Κεμάλ, όπου Τ/κ και έποικοι από την Τουρκία εκμεταλλεύονται τα καταστήματα Ε/κ προσφύγων που αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν κάτω από τις γνωστές συνθήκες. 

Ακολουθώντας την πορεία της ξενάγησης και του «σιόπινγκ», στην πλατεία Ναμάλ Κεμάλ, πληροφορηθήκαμε αρμοδίως από τους διοργανωτές πως «μπορούμε να αγοράσουμε δερμάτινα και ασημικά από την Τουρκία στη μισή τιμή από ό,τι στην Αγία Νάπα και τις ελεύθερες περιοχές και έτσι να μην ξοδεύουμε τα λεφτά μας στον Πρωταρά  και την Αγία Νάπα για πράγματα που μπορούμε να αγοράσουμε από την άλλη πλευρά στη μισή τιμή». 

Επίσης, με βάση τις κατά τα άλλα ευγενέστατες  επεξηγήσεις που μας δόθηκαν στα λημέρια αυτών των σπουδαίων σαφαριών που προσφέρονται, μάθαμε κι εμείς οι αδαείς πως τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στην Αμμόχωστο, που υποφέρει κι αυτός στο πλαίσιο της εγκατάλειψης και της ερήμωσης στην οποία τον άφησε να παραδοθεί ο Αττίλας, τώρα τον λένε τέμενος Λαλά Μουσταφά Ππασιά. Και μάλιστα,  στο διαφημιστικό φυλλάδιο των διοργανωτών αυτών των σπουδαίων σαφαριών, ως επίσημη ονομασία αναφέρεται ο «Λαλά Μουσταφά Ππασιάς και στην παρένθεση ο Άγιος Νικόλαος.

Και αφού οι τουρίστες ψωνίσουν ασήμια και δέρματα από την πλατεία Ναμάλ Κεμάλ και ξεμπερδέψουν και με την ξενάγηση του Λαλά Μουσταφά ππασιά, μεταφέρονται με τα τζιπ των σαφαριών στο δρόμο που περνά βόρεια της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων και από εκεί στις τουριστικές τους κλίνες, στον Πρωταρά και την Αγία Νάπα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"