Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 29, 2012

Σαν σήμερα...30 Μαρτίου

Εικόνα

Ελιγμός Ερογλου για να προκαλέσει σύγκληση Πολυμερούς

Εικόνα
Κήρυξε το τέλος των Συνομιλιών και έγραψε στον Μπαν ότι είναι έτοιμος να συζητήσει τις εκκρεμότητες στην Πολυμερή. – Απίθανη θεωρεί τη σύγκλησή της ο Χριστόφιας – Η συνέχιση των Συνομιλιών επαφίεται στους δύο ηγέτες, δηλώνει ο  Ντάουνερ. Σήμερα υποβάλλει την έκθεσή του.-

Χριστόφιας: «Δεν θα δεχθούμε άνοιγμα κεφαλαίων για Τουρκία»

Εικόνα
Απάντηση σε πληροφορίες για πρόταση Φούλε.- Η Κύπρος δεν μπορεί να μετακινηθεί από τις θέσεις της και να δεχθεί να ανοίξουν κεφάλαια στη διαπραγματευτική διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, εφόσον η Τουρκία δεν υλοποιεί τις υποχρεώσεις της, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Ψήφισμα της Ευρωβουλής κόλαφος για την Τουρκία

Εικόνα
Συνδέει την  ενταξιακή της πορεία με τις υποχρεώσεις της και να  υπογράψει αμέσως την Συμφωνία για το Δίκαιο της Θάλασσας.- Η ολομέλεια της Ευρωβουλής υιοθέτησε χθες ψήφισμα για την Τουρκία, όπου η περαιτέρω πρόοδος της ενταξιακής πορείας της συνδέεται αφενός με τις μεταρρυθμίσεις και αφετέρου με την τήρηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει ως υποψήφια χώρα.

Έτοιμη η Εκκλησία να μεταβιβάσει στο κράτος τη γη που χρωστά

Εικόνα
Η Εκκλησία της Κύπρου αναφέρει ότι ακολουθεί «με θρησκευτική ευλάβεια» την συμφωνία του 1971 με το κράτος, δηλώνοντας παράλληλα ετοιμότητα να προχωρήσει στη μεταβίβαση των εκτάσεων γης όποτε της ζητηθεί.  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελεγκτικού Τμήματος της Εκκλησίας της Κύπρου, η συμφωνία του 1971 προνοεί όπως η Εκκλησία παραχωρήσει σημαντικές εκτάσεις γης στο κράτος, έναντι επιχορήγησης μέρους του μισθού των ιερέων, οι οποίοι βρίσκονται στην ύπαιθρο.

Συλλούρης: «Ο Αναστασιάδης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος του κέντρου»

Εικόνα
Το ΕΥΡΩΚΟ αναζητεί υποψήφιο από τον ενδιάμεσο χώρο Αν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης θα μπορούσε να ήταν ο υποψήφιος του ενδιάμεσου χώρου στις προεδρικές εκλογές θα το λέγαμε, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, απαντώντας σε ερωτήσεις, ύστερα από συνάντηση που αντιπροσωπεία του κόμματός του είχε χθες με αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ, υπό τον κ. Αναστασιάδη.

Πάσχα στο Αγιον Όρος θα κάνει ο Ηγούμενος Εφραίμ

Εικόνα
Αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του Πάσχα στη Μονή θα κάνει, ύστερα από 3 μήνες προσωρινής κράτησης, ο ηγούμενος Εφραίμ. Το Δικαστικό Συμβούλιο έκανε δέκτη τη δεύτερη κατά σειρά προσφυγή του και αντικατέστησε την προσωρινή του κράτηση με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους.

Κρατική Εταιρεία Υδρογονανθράκων εισηγείται η ΡΑΕΚ

Εικόνα
Και Εθνικό Ταμείο Διαχείρισης των εσόδων – 47σέλιδο έγγραφο εισηγήσεων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.- Η ΡΑΕΚ έχει στείλει στον Πρόεδρο Χριστόφια έγγραφο 47 σελίδων, στο οποίο καταγράφονται οι εισηγήσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τα στρατηγικά βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν στο κεφάλαιο φυσικού αερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΡΑΕΚ εισηγείται την άμεση δημιουργία κρατικής εταιρίας υδρογονανθράκων.