Συλλούρης: «Ο Αναστασιάδης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος του κέντρου»

Το ΕΥΡΩΚΟ αναζητεί υποψήφιο από τον ενδιάμεσο χώρο

Αν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης θα μπορούσε να ήταν ο υποψήφιος του ενδιάμεσου χώρου στις προεδρικές εκλογές θα το λέγαμε, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, απαντώντας σε ερωτήσεις, ύστερα από συνάντηση που αντιπροσωπεία του κόμματός του είχε χθες με αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ, υπό τον κ. Αναστασιάδη.

«Εμείς θεωρούμε ότι ο ενδιάμεσος χώρος έχει τη δυνατότητα να δώσει την τρίτη λύση, έναν τρίτο δρόμο με έναν υποψήφιο ο οποίος να ανταποκρίνεται απόλυτα και στις ανησυχίες μας, και στα προγράμματά μας και στους σκοπούς μας», ανέφερε ο κ. Συλλούρης, προσθέτοντας πως δεν μπήκαν σε ονοματολογία.

Ο κ. Αναστασιάδης από την πλευρά του είπε πως περιόρισαν το διάλογο κατά τη σημερινή συνάντηση «όχι στο ποιός θα είναι», αλλά στο σεβασμό της αυτονομίας των κομμάτων, «και συνεπώς ορθά απάντησε ο κ. Συλλούρης» και πως επικέντρωσαν την προσοχή τους στις κοινές προγραμματικές δηλώσεις. Πρόσθεσε πως δεν έγινε κανένας διάλογος για το ποιόν μπορεί να υποστηρίξει ο οποιοσδήποτε χώρος. «Επομένως είναι άστοχη η όποια συζήτηση και ο διάλογος που αποσκοπεί στα κουτσομπολιά και στο ποιόν θα υποστηρίξει ποιός», ανέφερε.

«Εχουμε πορεία να διανύσουμε και συνεπώς καλόν είναι να επικεντρώσουμε την προσοχή μας σε αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο. Είμαστε ή όχι αποφασισμένοι να δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα του λαού;” πρόσθεσε.
Ο κ. Συλλούρης είπε πως η συνάντησή τους ήταν πολύ γόνιμη και πως άκουσαν με πολλή προσοχή τις προτάσεις του κ. Αναστασιάδη και της αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ.

«Είναι θέματα τα οποία πρέπει να μας προβληματίσουν σοβαρά. Εξηγήσαμε με ειλικρίνεια στον κ. Αναστασιάδη ότι για μας η προτεραιότητά μας είναι η εξεύρεση κοινού υποψηφίου στον ενδιάμεσο χώρο και κοινού προγράμματος. Θεωρούμε πολύ παραγωγικές οποιεσδήποτε συναντήσεις, συνεννοήσεις για το καλό της Κύπρου».

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως η συνάντηση έγινε σε ένα ειλικρινές, δημιουργικό κλίμα. «Είναι με απόλυτο σεβασμό που ακούσαμε τις πρωτοβουλίες για συνένωση των δυνάμεων των κομμάτων που είναι πέραν από το ΑΚΕΛ ή το Συναγερμό. Αυτό το έχουμε πει από την αρχή, ότι είναι κάτι το οποίο με απόλυτο σεβασμό θα δεχθούμε», ανέφερε.

Όμως, πρόσθεσε «την ίδια ώρα αυτό που για μένα εισπράττω ως το θετικότερο είναι ότι μέσα από ένα ανοικτό διάλογο μπορούν να ευρεθούν οι απαραίτητες συγκλίσεις ώστε να είμαστε χρήσιμοι για τον τόπο μας».

«Η αποφασιστικότητα που διαπιστώνω και από πλευράς ΕΥΡΩΚΟ να υιοθετηθούν ριζοσπαστικά μέτρα εκσυγχρονισμού αλλά και ανασυγκρότησης του κράτους είναι για μένα σημαντικότατη, ενώ την ίδια ώρα ο ανοικτός διάλογος και για το μεγάλο θέμα της κατοχής, της παρουσίας των τουρκικών στρατευμάτων, γενικότερα της εκκρεμότητας του κυπριακού προβλήματος, είναι κάτι που πρέπει μέσα από τη συλλογικότητα να αντιμετωπιστεί. Και αυτό είναι εξίσου σημαντικό για μένα, έστω και εάν κάποιοι θεωρούν ότι ακόμα υπάρχουν κάποιες διαφορές αντιμετώπισης», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο διάλογος, και ιδιαίτερα ο σεβασμός της αντίθετης άποψης, και η συλλογικότητα, είναι τα μόνα που μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα».

Κληθείς να πει κατά πόσον θα μπορεί να βρεθούν οι δρόμοι τους με τον κ. Αναστασιάδη αν ο τρίτος δρόμος δεν οδηγήσει στο δεύτερο γύρο, ο κ. Συλλούρης είπε πως δεν θα απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις γιατί αυτό το οποίο πρέπει να περάσει στην κοινωνία είναι η πραγματική εικόνα όπως δόθηκε από τις δηλώσεις τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"