Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 3, 2012

Glencore-Xstrata: Ψήνουν deal 80δις

Εικόνα
Ένα τεράστιο deal που μπορεί να ανέλθει στα $80δις σχεδιάζουν η Glencore και η Xstrata σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κάθετο deal ανάμεσα στη μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας πρώτων υλών και μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης θερμικού άνθρακα και χαλκού.

Κρούγκμαν: Χρεοκοπία Ελλάδας και έξοδος από ευρώ

Εικόνα
Ελληνική χρεοκοπία και πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, βλέπει ο Νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, σύμφωνα με όσα είπε την Πέμπτη κατά την ομιλία του στο Φόρουμ «Ρωσία 2012». «Η ελληνική κατάσταση είναι ουσιαστικά αδύνατη» είπε. «Θα χρεοκοπήσουν. Στην πραγματικότητα, έχουν ήδη χρεοκοπήσει. Το ζήτημα είναι εάν επίσης θα φύγουν από το ευρώ, για το οποίο πιστεύω σε αυτό το σημείο ότι είναι περισσότερο πιθανό απ' ότι δεν είναι», προσέθεσε. Στο ίδιο Φόρουμ, ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τονίσει ότι «η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά τη δυνατότητα να εξυγιάνει την οικονομία της».

Κυπριακές: Απογείωση μετοχής

Εικόνα
Απογειώθηκε την Πέμπτη η μετοχή των Κυπριακών Αερογραμμών κλείνοντας με αύξηση 18.37% στα 6 σεντς μετά την εξαγγελία του υπουργού Οικονομικών ότι η κυβέρνηση προτίθεται να πουλήσει πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας σε ιδιώτη επενδυτή. Όπως έγραψε πολλές φορές το τελευταίο διάστημα το InBusinessNews, υπάρχει ενδιαφέρον από Ρωσία και Λίβανο, ωστόσο, η κυβέρνηση προτίθεται να παραχωρήσει πακέτο μόνο σε εταιρεία που έχει άμεση εμπλοκή στη διαχείριση τέτοιων εταιρειών. Σύμφωνα με πηγές, η αλλαγή στάσης της κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ στο θέμα ιδιωτικοποίησης της εταιρείας βασίζεται κυρίως σε πιέσεις του υπουργού Οικονομικών Κίκη Καζαμία. 

Α/φοι Λανίτη: Θα δώσουμε την ΑΤΑ

Εικόνα
Την προσαύξηση της ΑΤΑ για το 2012 αποφάσισε να καταβάλει στους εργαζόμενους η εταιρεία Α/φοι Λανίτης μετά την απεργία της Πέμπτης και την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. «Αναλαμβάνοντας την ευθύνη έναντι των καταναλωτών που μας εμπιστεύονται καθημερινά και έχοντας την ευαισθησία να μη στερήσουμε ένα από τα πιο βασικά αγαθά, όπως το γάλα, από την κυπριακή οικογένεια, αποφασίσαμε να αποδώσουμε την προσαύξηση της ΑΤΑ για το 2012», αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.

WIN: Καμπάνα 250χιλ. για παραπλάνηση καταναλωτών

Εικόνα
Διοικητικό πρόστιμο ύψους 250.000 ευρώ επέβαλε η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Εμπορίου στην εταιρεία WIN Α.Ε. Τηλεπικοινωνιακά Προϊόντα αφού διαπίστωσε παραβάσεις, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση. Αντικείμενο της παράβασης ήταν «η αθέμιτη εμπορική πρακτική της εταιρείας μέσω διαδικτύου και ακολούθως με την αποστολή μηνυμάτων SMS σε κινητά τηλέφωνα καταναλωτών''.

Fitch: Ήρθε η σειρά των τραπεζών

Εικόνα
Την υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας ακολούθησε η υποβάθμιση τριών κυπριακών τραπεζών από τον οίκο Fitch όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ουσιαστικά, Τράπεζα Κύπρου Μαρφίν Λαϊκή και Ελληνική βρέθηκαν στη βαθμίδα ΒΒΒ- από ΒΒ+, στην ίδια βαθμίδα δηλαδή που βρίσκεται και η οικονομία στην οποία δραστηριοποιούνται.

BAT Kύπρου: Φλερτ από μεγάλους παίκτες

Εικόνα
Η British American Tobacco (ΒΑΤ) που δραστηριοποιείται με αντιπροσωπεία των κεντρικών της γραφείων στην Κύπρο και όχι μέσω συνεργασίας με άλλη εταιρεία, βρίσκεται σε συζητήσεις για να παραχωρήσει είτε τη διανομή των προϊόντων της στην Κύπρο είτε ακόμη και να παραχωρήσει την αντιπροσωπεία της χώρας σε κάποια εταιρεία.

Σαν σήμερα...3 Φεβρουαρίου

Εικόνα
Γεγονότα

Εθνικό Συμβούλιο: Τα είπαν, αλλά θα τα ξαναπούν σε δύο ολοήμερες συνεδριάσεις

Εικόνα
Εμμονή σε αλλαγή Διαπραγματευτή και αποπομπή του Ντάουνερ από την αντιπολίτευση,  με  την κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ να υποστηρίζουν τους χειρισμούς Χριστόφια. Έντονη κριτική κατά του Προέδρου Χριστόφια άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια του εθνικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί και διήρκεσε τέσσερις ώρες. Από την άλλη, ΑΚΕΛ και κυβέρνηση απέρριψαν τα περί λανθασμένων χειρισμών, υποστηρίζοντας ότι δεν τέθηκαν χρονοδιαγράμματα, ενώ αντίθετα τέθηκαν ασφαλιστικές δικλίδες για τη σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης.

Ψήφισμα της Βουλής στον Μπαν κι Μουν για τον Ντάουνερ

Εικόνα
Ζητεί αποκατάσταση της αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας του θεσμού του  Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ Ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε χθές το απόγευμα  ψήφισμα, το οποίο αποφάσισε να στείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν κι-Μουν και με το οποίο εκφράζει την άποψη ότι επείγει η αποκατάσταση της αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας του θεσμού του Ειδικού Συμβούλου του και ότι αυτό αποτελεί ευθύνη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Οζερσάι καλεί τον Χριστόφια «να δείξει ότι είναι Ηγέτης»

Εικόνα
«Συνομιλητής είναι ο Πρόεδρος και όχι το Εθνικό Συμβούλιο», λέγει Τα κεφάλαιο της υπηκοότητας, το περιουσιακό και οι εκλογές στην εκτελεστική εξουσία μπορούν να επιλυθούν μέχρι τον Μάρτιο, εάν η ε/κ πλευρά επιδείξει την απαραίτητη πολιτική βούληση, δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι, σύμβουλος του κατοχικού ηγέτη Ντερβίς Ερολγου.  Όπως είπε, το πρόγραμμα της διαπραγματευτικής διαδικασίας μέχρι τον Μάρτιο θα καθοριστεί κατά τη διάρκεια συνάντησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων την ερχόμενη εβδομάδα.

Τεράστια ένεση οι εισροές νερού στα φράγματα

Εικόνα
Και τώρα σωστή διαχείριση των αποθεμάτων Τεράστια ένεση χαρακτηρίζει τις εισροές νερού στα φράγματα, από τις τελευταίες βροχοπτώσεις, ο Διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ), Δρ Κυριάκος Κύρου. Τονίζει ωστόσο τη σημασία της σωστής διαχείρισης των αποθεμάτων νερού, ενώ αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν περικοπές. 

Χωρίς δέκα ευρώ δεν πάτε στις Πρώτες Βοήθειες

Εικόνα
Και τέλος στα φάρμακα «για καταπολέμηση της πολυφαρμακίας» Την επιβολή τέλους ύψους δέκα ευρώ μελετά η τεχνοκρατική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας σε όποιο ασθενή επισκέπτεται τα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών των κρατικών νοσηλευτηρίων. Μελετάται επίσης το ενδεχόμενο οι ασθενείς να επωμίζονται και το κόστος των φαρμάκων που θα λαμβάνουν από τις φαρμακευτικές υπηρεσίες του κράτους.

Χωρίς λεωφορεία και σήμερα Λεμεσός και Πάφος

Εικόνα
Το Υπουργείο ζητά να μάθει πώς ξοδεύονται τα χρήματα που παίρνουν οι εταιρείες από την κυβέρνηση  Οι απεργίες των οδηγών των λεωφορείων συνεχίζονται και σήμερα σε Λεμεσό και Πάφο καθώς οι συναντήσεις των αντιπροσώπων της Εταιρείας Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) και του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ) με τον Υπουργό Συγκοινωνιών Ευθύμιο Φλουρέντζου δεν είχαν αίσια κατάληξη.

Θα φέρει στην Κύπρο 266 εκ. ευρώ, λέγει η Ryanair

Εικόνα
Και προοπτική αύξησης των Ρώσων τουριστών κατά 50% - Ανακοινώσεις στο συνέδριο της ΠΑΣΥΞΕ Την προοπτική της αύξησης των δαπανών των τουριστών στην Κύπρο κατά 266 εκ. ευρώ ως αποτέλεσμα της παρουσίας της Ryanair στην Κύπρο παρουσίασε η επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας, Melissa Corrigan κατά τη διάρκεια του 34ου ετήσιου Ξενοδοχειακού Συνεδρίου του ΠΑΣΥΞΕ που άρχισε χθες  στη Λευκωσία.