Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 18, 2012

Απολύει 4.500 υπάλληλους η Iberia

Εικόνα
Η ισπανική αεροπορική εταιρεία Iberia ανακοίνωσε πως συμφώνησε να διαπραγματευτεί με τα συνδικάτα για το πενταετές σχέδιο ανασυγκρότησής της ώστε να παραμείνει βιώσιμη. Με επαπειλούμενες 4.500 περικοπές θέσεων εργασίας στην Iberia, τα συνδικάτα είχαν προειδοποιήσει ότι θα κήρυτταν άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις.

Διαδήλωση από τους εργαζόμενους στις υπεραγορές Ορφανίδη

Εικόνα
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης (18/12) οι εργαζόμενοι στις υπεραγορές Ορφανίδη. Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, στο χώρο των φώτων τροχαίας δεκάδες μέτρα μακριά από την είσοδο της Βουλής των Αντιπροσώπων, και κρατώντας πανό, φώναζαν συνθήματα κατά της ανεργίας.

Medochemie: Εκστρατεία για άπορες οικογένειες

Εικόνα
Στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie και οι εργαζόμενοι της, συγκέντρωσαν τρόφιμα, τα οποία θα δοθούν σε 110 άπορες οικογένειες, μέσω των Φιλανθρωπικών Σωματείων «FunRaising» και «Μικροί Εθελοντές». Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά φέτος και η ανταπόκριση όλων των εργαζομένων ήταν άκρως συγκινητική, αναδεικνύοντας και πάλι τα βαθιά ανθρωπιστικά αισθήματα του προσωπικού της εταιρείας

Όλα τα Ζώδια 18/12

ΚΡΙΟΣ   «Δεν είμαι εδώ» Σήμερα, το μυαλό σας ταξιδεύει και νοερά βρίσκεστε κάπου άλλου. Ίσως αισθανθείτε μπερδεμένοι και δεν ξέρετε με βεβαιότητα τι να κάνετε όσον αφορά σε κάποιο θέμα. Συγχρόνως, ίσως ασχοληθείτε με δραστηριότητες είτε μοναχικές είτε καλλιτεχνικές που θα έχουν κάποια θετική επίδραση στη ψυχολογία σας. Στον επαγγελματικό τομέα, οι υποχρεώσεις είναι πολλές αλλά αυτό δεν σας πτοεί. Οι γεννημένοι του 1957 θα αντιληφθείτε ότι είναι αδύνατο να αποφύγετε τα λάθη σήμερα.

Σαν σήμερα. . .18 Δεκεμβρίου

Εικόνα
Γεγονότα 1917:  Η Αμερικανική Γερουσία εγκρίνει την  ποτοαπαγόρευση . 1940:  Ο Αδόλφος Χίτλερ υπογράφει ένα μυστικό διάταγμα, με το οποίο ξεκινούν οι προετοιμασίες για τη ναζιστική εισβολή στη Σοβιετική Ένωση, που έμεινε στην ιστορία με τον κωδικό  Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα . 1944:  Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της γαλλικής εφημερίδας  Le Monde . 1969:  Ο πολιτικός μηχανικός Δημήτριος Λάκκας, υιός Ελληνίδος εκ Μυτιλήνης, διορίζεται Πρόεδρος του Παναμά.

Βγάζουμε και τον Δεκέμβρη.- Δέχτηκε και η ΑΗΚ να δώσει εκατόν

Εικόνα
Τελικά, αργά χθες το βράδυ,  είπε  και η ΑΗΚ το ΝΑΙ στη δανειοδότηση του κράτους με εκατόν εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Συντάξεων των Υπαλλήλων της, όπως έπραξαν τις προηγούμενες ημέρες η ΣΥΤΑ και η Αρχή Λιμένων. Η απόφαση της ΑΗΚ κατέστη δυνατή αφού έγιναν δεκτές απαιτήσεις των υπαλλήλων για πρόσθετες εγγυήσεις από την Κυβέρνηση, οι οποίες και παρασχέθηκαν,  ότι τα λεφτά οπωσδήποτε θα επιστραφούν στο Ταμείο βρέξει χιονίσει.

Η Τρόικα άλλαξε τη συμφωνία για το συνταξιοδοτικό

Εικόνα
Έντονη αντίδραση του Γενικού Εισαγγελέα.- Να ξεκαθαρίσει η πρόνοια για το συνταξιοδοτικό μέχρι την Πέμπτη ζητά η Βουλή.-     Η Βουλή καλεί την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει μέχρι την Πέμπτη το θέμα που αφορά το συνταξιοδοτικό μετά την διάσταση στην ερμηνεία στο νομοσχέδιο το οποίο θα κληθεί να ψηφίσει στην έκτακτη ολομέλεια. 

Κατ’ αρχήν έγκριση αποδέσμευσης των 16,5 εκ. για τις ΚΑ

Εικόνα
Η Επιτροπή Οικονομικών αποφάσισε να τοποθετηθεί θετικά στην καταρχήν αποδέσμευση των 16,5 εκατομμυρίων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Κυπριακών Αερογραμμών. Τέθηκαν όμως έντονοι προβληματισμοί για το γεγονός ότι γίνεται πλέον παραδεκτό ότι η εταιρεία θα χρειαστεί πολύ περισσότερα χρήματα από ότι αρχικώς υπολογιζόταν για το σχέδιο αναδιάρθρωσης. Σε δηλώσεις μετά την συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι εξασφαλίστηκε η καταρχήν θετική τοποθέτηση της Επιτροπής διευκρινίζοντας ότι κάποιες κοινοβουλευτικές ομάδες έχουν ζητήσει έως αύριο το μεσημέρι πίστωση ώστε να το συζητήσουν και να ενημερώσουν τα μέλη τους.

Δίκη Μαρί: "Η πυρίτιδα δεν εκρήγνυται" διαβεβαίωνε ο Γεωργιάδης

Εικόνα
Διαβεβαιώσεις ότι η πυρίτιδα δεν εκρήγνυται αλλά μόνο αναφλέγεται και ότι χρειάζεται πυροκροτητή για να εκραγεί έδιδε έξι μέρες πριν την έκρηξη στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" ο συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης.  Tο ανέφερε στη δίκη για την έκρηξη στο Μαρί ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας Χρίστος Μαληκκίδης  ο οποίος διάβασε στο δικαστήριο μακροσκελή ανακριτική κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία μετά την έκρηξη  και στην οποία, αναφέρθηκε εκτενώς στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα στις 5 Ιουλίου 2011, αμέσως μετά τον εντοπισμό του διογκωμένου κοντέινερ στη ναυτική βάση. 

Νέο μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα

Εικόνα
Αποκορύφωμα η αυριανή πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος το μεσημέρι.-  Σε νέα απεργία χθες  και σήμερα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα, ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Οι εργαζόμενοι στους δήμους θα συνεχίσουν και την Τετάρτη, με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχοντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλ. Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι.