Απολύει 4.500 υπάλληλους η Iberia

Η ισπανική αεροπορική εταιρεία Iberia ανακοίνωσε πως συμφώνησε να διαπραγματευτεί με τα συνδικάτα για το πενταετές σχέδιο ανασυγκρότησής της ώστε να παραμείνει βιώσιμη.

Με επαπειλούμενες 4.500 περικοπές θέσεων εργασίας στην Iberia, τα συνδικάτα είχαν προειδοποιήσει ότι θα κήρυτταν άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις.



Η εργοδοσία της Iberia, που είναι μέλος του ομίλου International Airlines Group μαζί με την British Airways, λέει ότι χρειάζονται περικοπές θέσεων εργασίας ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση της εταιρείας εν μέσω της ύφεσης της ισπανικής οικονομίας και του εντεινόμενου ανταγωνισμού.

Τα συνδικάτα τα οποία αντιπροσωπεύουν το ιπτάμενο προσωπικό και το προσωπικό εδάφους μαζί με την διοίκηση της Ιμπέρια θα διαπραγματευτούν για τις θέσεις εργασίας ως την 31η Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Στις διαπραγματεύσεις κλήθηκε να συμμετάσχει το συνδικάτο των πιλότων Sepla, προστίθεται.

Τα συνδικάτα του προσωπικού εδάφους και ιπταμένων συνοδών και φροντιστών, που αντιπροσωπεύουν το 93% του προσωπικού της εταιρείας, δεσμεύθηκαν να μην προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις τον Ιανουάριο ενόψει των διαπραγματεύσεων, όπως ανέφερε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters συνδικαλιστικός εκπρόσωπος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"