Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 19, 2013

Στο καλό καπετάνιε

Εικόνα
Έπλυνε το πρόσωπο με μια χούφτα θάλασσα, μια χούφτα ήλιο και ξεκίνησε το μεγαλύτερο ταξίδι της ύπαρξής του. Συνοδευόμενος από το σεβασμό, την αναγνώριση και τα μεγάλα «ευχαριστώ» του λαού που υπηρέτησε. Ο Γλαύκος Κληρίδης περνά πια στην Ιστορία. Σεμνά και ταπεινά, άνθρωποι που έζησαν από κοντά τον ιστορικό ηγέτη από τις τάξεις του κόμματος, φίλοι και γείτονές του από το Μενεού, τον Αγρό, έσπευσαν χθες στην εκκλησία Της του Θεού Σοφίας, όπου εκτίθεται η σορός του Γλαύκου Κληρίδη, για το ύστατο χαίρε. Τα χρήματα που έδινε αφειδώλευτα από το συρταράκι του σε όσους είχαν ανάγκη, ο πικρός καφές της ήττας που ήπιε χαμογελαστός, το αγαπημένο του τραγούδι και οι τύψεις για τους βομβαρδισμούς στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ουδέποτε η Τουρκία θα εγκαταλείψει τη βόρεια Κύπρο» δηλώνει ο Μπαγίς.

Εικόνα
Να μην αναμένει    κανείς ότι η Τουρκία θα εγκαταλείψει την «βόρεια Κύπρο» για την ΕΕ ή την ΕΕ για την «βόρεια Κύπρο», δήλωσε ο Εγκεμέν Μπαγίς προσθέτοντας ότι και στα δύο θέματα «είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μέχρι τέλους τον δίκαιο αγώνα μας».

Σύνδεσμος Τραπεζών: Δύσκολη η μείωση των δανειστικών επιτοκίων.

Εικόνα
Δύσκολη χαρακτήρισε τη μείωση των δανειστικών επιτοκίων λόγω της έλλειψης ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Μάριος Κληρίδης.

Πλήρης στήριξη των Αρχηγών Κρατών της Κοινοπολιτείας στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Εικόνα
Στο τελικό ανακοινωθέν της Διάσκεψης Αρχηγών Κρατών της Κοινοπολιτείας, η οποία έλαβε χώρα στο Κολόμπο της Σρί Λάνκα, γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στο Κυπριακό και επαναβεβαιώνονται, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, οι προηγούμενες αποφάσεις των Αρχηγών Κρατών της Κοινοπολιτείας για την Κύπρο.

Παραιτήθηκε σύσσωμη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών

Εικόνα
Σύσσωμη παραιτήθηκε χθες η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος για παράταση των κινητοποιήσεών τους.   Τα μέλη της Συγκλήτου του Ιδρύματος παρέδωσαν έπειτα από επεισοδιακή συνεδρίασή τους, τις παραιτήσεις τους στον Πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη.

Μακαρία η οδός ην οδεύεις σήμερον… Ύστατο Χαίρε στον Γλαύκο Κληρίδη.- 11.00 π.μ. η κηδεία στην εκκλησία Της Του Θεού Σοφίας με τιμές εν ενεργεία Προέδρου – κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες – ανοικτές οι τράπεζες.-

Εικόνα
Με τις δέουσες τιμές εν ενεργεία αρχηγού κράτους  η Κύπρος απευθύνει σήμερα Τρίτη, στις 11.00 το πρωί,  το Ύστατο Χαίρε στον Γλαύκο Κληρίδη. Η σορός θα μεταφερθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου στον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ, με αφορμή το θάνατο Κληρίδη, μιλά για « ίδρυση συνεταιρισμού στο νησί από την αρχή».

Εικόνα
Λύπη για το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη εκφράζει, με ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ στην οποία επισημαίνει ότι “ως νομικός και πολιτικός από την ίδρυση του συνεταιριστικού κράτους στην Κύπρο το 1960, σε κρίσιμες εποχές, επωμίστηκε σημαντικό καθήκον και ήταν στην ηγεσία πολλά χρόνια, προσφέροντας στην ε/κ ηγεσία”.

ΚΑΙΡΟΣ: Κυρίως αίθριος, αλλά και μεμονωμένες βροχές

Εικόνα
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή. Σήμερα θα υπάρχουν περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και διαστήματα με συννεφιά, που ενδέχεται να δώσει μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται παροδική καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά.