Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 9, 2014

Διαγραφή 29 εκατ. σε θυγατρική της Μαρφίν

Εικόνα
Σε ολοήμερη συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα καλούνται τα μέλη της επιτροπής Θεσμών να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του προσχεδίου της έκθεσης. Σε χθεσινή συνεδρίαση τέθηκαν οι προϋποθέσεις αποκάλυψης ονομάτων στο τελικό κείμενο της έκθεσης, οι οποίες είναι να μην επηρεάζονται δικαστικές διαδικασίες και να αφορούν πραγματικές διαγραφές που δεν δικαιολογούνται.

Με μικρά βήματα πάμε Αμμόχωστο

Εικόνα
Αποφασισμένοι να υλοποιήσουν το σχεδιασμό για την Αμμόχωστο, εμφανίζονται οι Αμερικανοί. Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Έρικ Ρούμπιν, έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο σχεδιασμό αυτό ο οποίος, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που είχε στο νησί, θα υλοποιηθεί σε στάδια.

Επιχείρηση για πάταξη του τυχερού παιγνίου

Εικόνα
Συντονισμένη επιχείρηση διενήργησαν μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων Πάφου στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκστρατείας της Αστυνομίας, για εφαρμογή και τήρηση του Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας Νόμου και πάταξη του φαινομένου των ηλεκτρονικών υπολογιστών που λειτουργούν έχοντας εγκατεστημένα αντίτυπα λογισμικών προγραμμάτων χωρίς την εξουσιοδότηση του δημιουργού τους και οι οποίοι μετατρέπονται σε παράνομες μηχανές τυχερού παιγνίου.

ΥΠΟΙΚ: Με πολιτική απόφαση η αποζημίωση

Εικόνα
Η απόφαση για την αποζημίωση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη ήταν πολιτική δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ελέγχου.

Περικοπές 6 δις για το ιταλικό δημόσιο

Εικόνα
Εξι δισεκατομμύρια ευρώ περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου αναμένεται να εξαγγείλει σήμερα ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, προκειμένου να τηρήσει τις υποσχέσεις του προς τους χαμηλόμισθους. Σήμερα το απόγευμα ο Ματέο Ρέντσι αναμένεται να παρουσιάσει επίσημα τις περικοπές των δημοσίων δαπανών, ώστε να μπορέσουν να μειωθούν οι φόροι στους χαμηλόμισθους. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι περικοπές αυτές αγγίζουν για φέτος τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ.

Καμία άλλη απαίτηση δεν έχει ο Πανίκος...

Εικόνα
Καμιά κρυφή συνδιαλλαγή δεν έγινε μεταξύ κυβέρνησης και Διοικητή διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος κατά τη χθεσινή συνεδρία της επ. Ελέγχου παρομοίασε την συμπεφωνημένη παραίτηση του κ. Δημητριάδη με το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης σε ημικρατικούς.

Θα παντρεύουν παιδιά κάτω των 9 ετών και με το νόμο

Εικόνα
Τα παιδιά στο Ιράκ θα μπορούν νόμιμα να παντρεύονται και πριν συμπληρώσουν τα εννιά τους χρόνια, σύμφωνα με καινούριο νόμο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση και που επιβάλει ακόμα περισσότερους θρησκευτικούς περιορισμούς στις γυναίκες.

Το Στάνφορντ «κερδίζει» το Χάρβαρντ

Εικόνα
Το Πανεπιστήμιο του Στανφορντ, που βρίσκεται κοντά στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια δέχθηκε φέτος περίπου 8.000 περισσότερες αιτήσεις από τον «αντίπαλό» του, το ιστορικό Χάρβαρντ της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει πως στο καλιφορνέζικο πανεπιστήμιο θα φοιτήσει τελικά μόνο το 5,1% όσων έκαναν αίτηση, οδηγώντας το στην κορυφή των πιο περιζήτητων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων παγκοσμίως.