Επιχείρηση για πάταξη του τυχερού παιγνίου


Συντονισμένη επιχείρηση διενήργησαν μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων Πάφου στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκστρατείας της Αστυνομίας, για εφαρμογή και τήρηση του Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας Νόμου και πάταξη του φαινομένου των ηλεκτρονικών υπολογιστών που λειτουργούν έχοντας εγκατεστημένα αντίτυπα λογισμικών προγραμμάτων χωρίς την εξουσιοδότηση του δημιουργού τους και οι οποίοι μετατρέπονται σε παράνομες μηχανές τυχερού παιγνίου.
 
Σύμφωνα με Εκπρόσωπο του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας μέλη του ΟΠΕ Πάφου κατά την διάρκεια ελέγχου μεταξύ των ωρών 20:15 με 21:15χθες βράδυ, εντοπίστηκαν σε ένα υποστατικό και κατασχέθηκαν 11 πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι εκ πρώτης όψεως φαίνονται να λειτουργούσαν ως μηχανές τυχερού παιγνίου.
 
Ο ιδιοκτήτης του υποστατικού κλήθηκε για ανάκριση και ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή των επιστημονικών εξετάσεων.  Μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου παρέλαβαν διάφορα τεκμήρια για περαιτέρω εξετάσεις.
 
Τα μέλη του ΟΠΕ επέδραμαν και σε δεύτερο υποστατικό στην Πάφο, ωστόσο αυτό ήταν  κλειστό.
Εξάλλου, έλεγχος πραγματοποιήθηκε από μέλη του ΟΠΕ και σε σε πρακτορείο στοιχημάτων στη Λευκωσία, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τρεις τηλεοράσεις και το χρηματικό ποσό των 425 ευρώ.
 
Επίσης, εντοπίστηκαν έξι πρόσωπα, τα οποία ελέγχθηκαν για εκκρεμή εντάλματα προστίμου και όπως διαπιστώθηκε, εναντίον τριών από αυτά τα πρόσωπα, εκκρεμούσαν εντάλματα προστίμου για το συνολικό χρηματικό ποσό των 911 ευρώ και μεταφέρθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Λατσιών για τα περαιτέρω.
 
Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"