Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 25, 2013

Μαραθώνιος συναντήσεων υπουργού-πρυτάνεων

Εικόνα
Συνεχείς είναι οι εξελίξεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα των Πανεπιστημίων. Νομοθετική ρύθμιση για να μπουν σε διαθεσιμότητα όσοι διοικητικοί υπάλληλοι τέθηκαν σε αυτοδίκαιη αργία και να επιστρέψουν στην εργασία τους ισάριθμοι συνάδελφοί τους, προωθεί ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με ομάδα Υπουργών στις Βρυξέλλες.- Στο Κολέγιο των Επιτρόπων οι εξελίξεις στο Κυπριακό και την οικονομία.

Εικόνα
Συνάντηση με το Κολέγιο των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες θα έχει την ερχόμενη Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά την οποία θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους Επιτρόπους για το Κυπριακό, ενώ θα συζητηθούν και θέματα οικονομίας.

Γνήσια και καλή θέληση για διάλογο, ζητά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από τον Τ/κ ηγέτη.- Για «συνεταιρισμό δύο κρατών με δύο κυριαρχίες» πάει στη συνάντηση ο Έρογλου.

Εικόνα
Είναι η ώρα ο Τ/κ ηγέτης να συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να προσέλθει στο διάλογο με γνήσια και οπωσδήποτε καλή θέληση, για να συναντηθούμε και να λύσουμε το Κυπριακό το συντομότερο, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος κάλεσε όσους εμπλέκονται στο Κυπριακό να ακούσουν τις "κραυγαλέες κατ' αντίθεση" θέσεις που συνεχίζει να εκφράζει ο Ντερβίς Έρογλου και να επιδείξουν περισσότερο ενδιαφέρον.

Εντοπίστηκε νεκρός και ο σύζυγος της 57χρονης Κυπρίας στη Ρόδο.

Εικόνα
Εντοπίστηκε νωρίς χθες το απόγευμα το πτώμα του 67χρονου αγνοούμενου από τη θεομηνία της Παρασκευής στην Ρόδο. Πρόκειται για τον σύζυγο της 56χρονης Κύπριας που είχε βρεθεί στην ίδια περιοχή από το βράδυ της θεομηνίας. Επέβαιναν στο αυτοκίνητό τους που παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες, για τον άλλο αγνοούμενο, τον 53χρονο δάσκαλο.

Ο Παύλος Κοντίδης πήρε Αργυρό και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ομάν.- «Η πρόκληση τώρα είναι μεγαλύτερη»

Εικόνα
Ο Παύλος Κοντίδης συγκαταλέγεται πλέον στους αθλητές Παγκόσμιας εμβέλειας στην ιστιοπλοΐα. Είναι κάτι που το καταμαρτυρούν οι αριθμοί. Αργυρό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012. Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας (ISAF) στο Τσινγνκτάο της Κίνας, τον Οκτώβριο του 2013.

Βατικανό: Για πρώτη φορά σε δημόσια θέα λείψανα του Αποστόλου Πέτρου.

Εικόνα
Οστά που θεωρούνται ότι είναι τα λείψανα του Αποστόλου Πέτρου εκτέθηκαν για πρώτη φορά στο κοινό κατά την κυριακάτικη λειτουργία στο Βατικανό.

«Απόρθητο» ογκογονίδιο στα... δίχτυα των επιστημόνων.

Εικόνα
Μια νέα ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε φάρμακα που θα το στοχεύουν. Λονδίνο: Ένα «απόρθητο» ογκογονίδιο το οποίο κατάφερνε να ξεφεύγει από τις θεραπείες επί τριάντα έτη ίσως τελικώς «κατακτηθεί» από τους επιστήμονες, μετά από ένα νέο επίτευγμα αμερικανών ερευνητών.

ΚΑΙΡΟΣ: Κυρίως συννεφιασμένος με αραιή σκόνη.

Εικόνα
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.