Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 9, 2013

"Έπαιρναν αυξήσεις μεσούσης της κρίσης"

Εικόνα
Με τις καταθέσεις τριών πρώην στελεχών της Τράπεζας Κύπρου συνεχίστηκαν οι εργασίες της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία.

Ποινική έρευνα και για διοικητές

Εικόνα
Πιθανές ποινικές ευθύνες και των διοικητών της Κεντρικής Τράπεζας θα διερευνήσει η αστυνομία. Ο γενικός εισαγγελέας, με επιστολή του χθες στον αρχηγό αστυνομίας, το περιεχόμενο της οποίας αποκαλύπτει σήμερα ο «Π», έκρινε σκόπιμο να διευκρινίσει ότι οι έρευνες θα πρέπει να επεκταθούν και για τυχόν ποινικές ευθύνες όλων των εποπτικών αρχών, όπως της Κεντρικής Τράπεζας και κυβερνητικών τμημάτων. Η συγκεκριμένη εντολή του Πέτρου Κληρίδη είναι προφανές ότι αφορά κυρίως τους Χριστόδουλο Χριστοδούλου και Αθανάσιο Ορφανίδη, στη διάρκεια της θητείας των οποίων σημειώθηκαν όλες οι υπό διερεύνηση ενέργειες που αφορούν τη Λαϊκή Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου.

Σήμερα η τελική ετυμηγορία για το Μαρί

Εικόνα
Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του σχετικά με την υπόθεση της φονικής έκρηξης που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011 και στοίχησε τη ζωή 13 ανθρώπων. Για την υπόθεση κατηγορούνται έξι άτομα, δηλαδή οι τέως Υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Αμυνας Κώστας Παπακώστας, ο τέως Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Σάββας Αργυρού, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Νικολάου και οι τελούντες σε διαθεσιμότητα Υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Διοικητής της ΕΜΑΚ Αντρέας Λοϊζίδης.

Χωρίς καθυστέρηση η εφαρμογή του προγράμματος

Εικόνα
Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση στην εφαρμογή του προγράμματος, εξέφρασε ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης,ο οποίος τόνισε ότι η Λευκωσία αναμένει την έναρξη της αξιολόγησης, η οποία θα αρχίσει αργότερα μέσα στο μήνα.

Στις 13 Σεπτεμβρίου η απόφαση για τη δεύτερη δόση

Εικόνα
Λήψη πολιτικής απόφασης για εκταμίευση της δεύτερης δόσης του Κυπριακού Μνημονίου, στις 13 Σεπτεμβρίου, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, θα επιδιώξει το Eurogroup, όπως ανέφερε ο Πρόεδρός του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αλλάζει το Σύνταγμα για να εκδοθούν

Εικόνα
Πρόταση τροποποίησης του Συντάγματος για να καταστεί δυνατή η έκδοση του Ντίνου Μιχαηλίδη και του υιού του Μιχάλη στην Ελλάδα θα προωθήσει στη Βουλή ο ΔΗΣΥ. Περιοριστικά μέτρα αποφάσισε το δικαστήριο, στην αίθουσα του οποίου μπήκαν από την πίσω πόρτα οι δύο εκζητούμενοι, για να μην συναντήσουν δημοσιογράφους και φωτογράφους. Στο αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοσή τους στην Ελλάδα αρνήθηκαν να συναινέσουν και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Η ακροαματική διαδικασία για την έκδοση ή όχι ορίστηκε να αρχίσει στις 18 Ιουλίου.