Σήμερα η τελική ετυμηγορία για το Μαρί


Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του σχετικά με την υπόθεση της φονικής έκρηξης που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011 και στοίχησε τη ζωή 13 ανθρώπων.

Για την υπόθεση κατηγορούνται έξι άτομα, δηλαδή οι τέως Υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Αμυνας Κώστας Παπακώστας, ο τέως Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Σάββας Αργυρού, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Νικολάου και οι τελούντες σε διαθεσιμότητα Υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Διοικητής της ΕΜΑΚ Αντρέας Λοϊζίδης.


Δρακόντεια τα μέτρα ασφάλειας
Στο δικαστικό μέγαρο Λάρνακας έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφάλειας. Ο εκπρόσωπος τύπου  της αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο πως άρχισε ήδη ο έλεγχος των χώρων εντός και εκτός του δικαστηρίου.

Κάλεσε επίσης όλους να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών. Ανέφερε ότι στο πλαίσιο των μέτρων θα είναι περιορισμένος ο αριθμός των ατόμων που θα εισέλθουν στο δικαστήριο, καθώς θα επιτρέπεται η είσοδος τριών ατόμων για κάθε συγγενή θύματος κατηγορουμένου ενώ στην αίθουσα θα υπάρχει ένας αστυνομικός για κάθε κατηγορούμενο.

Περιορισμένος θα είναι και ο αριθμός των δημοσιογράφων. Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι όπου χρειάζεται θα γίνεται και σωματική έρευνα. Κάλεσε επίσης όσους θα μεταβούν στο δικαστήριο να έχουν δελτίο ταυτότητας μαζί τους.

Σεβασμός και ψυχραμία στην όποια απόφαση
Ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, σε δηλώσεις του συνέστησε ψυχραιμία και σεβασμό στην απόφαση όποια και αν είναι.

Κατανοώ, είπε, την αγωνία όλων και ιδιαιτέρως των συγγενών των θυμάτων αλλά πρέπει να επιδειχθεί ψυχραιμία και η όποια απόφαση να γίνει σεβαστή.

Ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι η Νομική Υπηρεσία κάνει το καθήκον της και διατύπωσε κατηγορίες τις οποίες παρουσίασε στο δικαστήριο.

Είπε επίσης ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση ούτε στη διερεύνηση της υπόθεσης ούτε στην εκδίκασή της, αντίθετα όλα έγιναν πολύ γρήγορα και με προσοχή.

Πορεία 300 χιλιομέτρων
Πορεία 300 χιλιομέτρων άρχισε από χθες το πρωί η ομάδα πρωτοβουλίας μνήμης της 11ης Ιουλίου για τη φονική έκρηξη στο Μαρί.

Η ομάδα εκκίνησε από τη ναυτική βάση στο Μαρί και θα βρίσκεται το πρωί έξω από το δικαστήριο της Λάρνακας μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακοίνωσης της απόφασης. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"