Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 12, 2013

Έκκληση να επιστρέψει στο διάλογο. "ΠΑΣΥΚΙ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ"

Εικόνα
Το Υπουργείο Υγείας κάλεσε σήμερα την Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) να κάνει δεύτερες σκέψεις και να επιστρέψει στο διάλογο για αναθεώρηση του υφιστάμενου συστήματος υπερωριακής αποζημίωσης, εν αναμονή και της επικείμενης απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τροποποίηση των Κανονισμών που διέπουν την υπερωριακή αποζημίωση στη δημόσια υπηρεσία.

Μη μιλάτε για δουλειά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εικόνα
Η Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, καλεί με επιστολή του τους νοσηλευτές να μην εκφράζουν τις απόψεις και πεποιθήσεις τους αναφορικά με το εργασιακό καθεστώς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαφυλάσσουμε τα ενεργειακά ζητήματα ως κόρη οφθαλμού

Εικόνα
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, απαντώντας στον τέως Υπουργό Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη σε σχέση με το φυσικό αέριο και το επικαιροποιημένο μνημόνιο, είπε πως η Κυβέρνηση διαφύλαξε ως κόρη οφθαλμού τα ενεργειακά ζητήματα.

Καταγγελία για ιατρική αμέλεια

Εικόνα
Σε καταγγελία στην αστυνομία για τη διερεύνηση ενδεχόμενης ιατρικής αμέλειας προχώρησε χθες η οικογένεια 34χρονης εγκύου, ο οποία απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλευόταν από την Παρασκευή με σοβαρές επιπλοκές στο αιμοποιητικό της σύστημα.

Με αργούς ρυθμούς η ψηφιακή πρόοδος της Κύπρου

Εικόνα
Η Κύπρος έχει μεν σημειώσει πρόοδο στις ψηφιακές της επιδόσεις με βάση τους ευρωπαϊκούς ψηφιακούς δείκτες, εντούτοις, βρίσκεται ακόμα πίσω και κινείται με πολύ πιο αργούς ρυθμούς σε σχέση με τα άλλα κράτη μέλη, σύμφωνα με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Τάσο Μητσόπουλο.

Στο Παρίσι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Εικόνα
Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπου θα συμμετάσχει στην Ειδική Σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ για τη νεανική απασχόληση, την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

"Ένας μεγάλος κουκουμάς" η Λαϊκή

Εικόνα
Με ένα "μεγάλο κουκουμά", τον οποίον είδαν πολλοί ως ευκαιρία για την υλοποίηση των ονείρων τους χαρακτήρισε την Λαϊκή Τράπεζα η διαχειρίστριά της Άντρη Αντωνιάδου, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής. Όπως ανέφερε η κ. Αντωνιάδου, το πρόβλημα άρχισε όταν στην Λαϊκή είχε εισέλθει ο Ανδρέας Βγενόπουλος το 2006. Υποστήριξε παράλληλα ότι εφαρμόζονταν ανορθόδοξες πρακτικές στον οργανισμό από ανθρώπους που δεν γνώριζαν το τραπεζικό σύστημα.

Αξιολόγηση της νομοθεσίας περί πτωχεύσεων

Εικόνα
Ομάδα εμπειρογνωμόνων, υπό το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, βρίσκεται από χθες στην Κύπρο για να αξιολογήσει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που διέπει τις πτωχεύσεις φυσικών και νομικών προσώπων.

«Δε θα βγείτε στις αγορές το 2014» ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ SPD ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνα
«Φοβάμαι πως δεν θα είναι δυνατό για την Ελλάδα να επιστρέψει στις χρηματοπιστωτικές αγορές όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα (τέλος του 2014)», λέει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας SPD για δημοσιονομικά θέματα Κάρστεν Σνάιντερ.

Ιταλία: Στις 12.000 ευρώ το αφορολόγητο

Εικόνα
Στο 12.000 πρόκειται να αυξηθεί το όριο των αφορολόγητων εισοδημάτων στην Ιταλία, βάσει σχετικής συμφωνίας της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα.

ΠτΔ: Κάνουμε ότι χρειάζεται για επανεκκίνηση

Εικόνα
Κάνουμε ό,τι επιβάλλεται να γίνει, για την επανεκκίνηση της οικονομίας, για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό του κράτους και για την επαναφορά της Κύπρου σε τροχιά ανάπτυξης, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά και συστηματικά τις εξελίξεις και θα είναι έτοιμη για προώθηση πρόσθετων μέτρων εάν κριθεί αναγκαίο».

Μόνη λύση η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Εικόνα
Κριτική στη μείωση του βασικού επιτοκίου στην ευρωζώνη ασκεί ο πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου Ifo, Χανς Βέρνερ, ενώ για ακόμα μια φορά προτείνει την έξοδο της Ελλάδας, Πορτογαλίας και Ισπανίας από το ευρώ.

Το 2017 η ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας

Εικόνα
Την εκτίμηση ότι η ύφεση της κυπριακής οικονομίας θα είναι βαθύτερη και η ανάπτυξη θα επιστρέψει το 2017, αντί το 2015 που προβλέπεται στο μνημόνιο και ότι το δημόσιο χρέος της Κύπρου θα κορυφωθεί το 2016 ελαφρώς πάνω από το 130% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), εκφράζει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, σε νέες εκτιμήσεις του για την πορεία της κυπριακής οικονομίας.

Την Τετάρτη η απόφαση για τα γερμανικά πλεονάσματα

Εικόνα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να αποφασίσει αυτήν την εβδομάδα εάν και κατά πόσον θα θέσει υπό διαδικασία ελέγχου το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας για να διαπιστώσει εάν καταγράφεται οικονομική ανισορροπία, δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος σήμερα, προσθέτοντας ότι η τόνωση της εγχώριας ζήτησης θα βοηθούσε την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η τρόικα βάζει χέρι και στους βουλευτές

Εικόνα
Η λήψη μέτρων για περιορισμό των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων των βουλευτών αποτελεί προϋπόθεση για εκταμίευση της επόμενης δόσης σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο. Το πιο πάνω δείχνει και τη δυσπιστία των δανειστών μας έναντι των προθέσεων των πολιτικών.

Τάπερ, ταψιά και φριτέζες για... τους πρέσβεις μας!

Εικόνα
Οι καλοπληρωμένοι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό πέραν από τα διάφορα επιδόματα που λαμβάνουν, τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν και τις κατοικίες που τους διατίθενται για να διαμένουν χρειάζονται και πολλά άλλα για την εύρυθμη λειτουργία των διπλωματικών αποστολών.