Έκκληση να επιστρέψει στο διάλογο. "ΠΑΣΥΚΙ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ"


Το Υπουργείο Υγείας κάλεσε σήμερα την Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) να κάνει δεύτερες σκέψεις και να επιστρέψει στο διάλογο για αναθεώρηση του υφιστάμενου συστήματος υπερωριακής αποζημίωσης, εν αναμονή και της επικείμενης απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τροποποίηση των Κανονισμών που διέπουν την υπερωριακή αποζημίωση στη δημόσια υπηρεσία.


Σε ανακοίνωσή του με την οποία σχολιάζει χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ, το Υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι η μείωση των υπερωριών και η αλλαγή των υφιστάμενων κανονισμών που διέπουν τη ρύθμιση και τον τρόπο υπερωριακής αποζημίωσης αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση για όλη τη δημόσια υπηρεσία, μη εξαιρουμένου του τομέα της υγείας. Ο διάλογος για αλλαγή του υφιστάμενου συστήματος υπερωριακής αποζημίωσης, που αποτελεί και απαίτηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, διακόπηκε μετά από απόφαση της ΠΑΣΥΚΙ, προσθέτει.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο πριν από τη συνάντηση με εκπροσώπους της Τρόικας, ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΠΑΣΥΚΙ για τις απαιτήσεις της Τρόικας και συμφωνήθηκε όπως υπάρξουν οι ανάλογες διευθετήσεις από τους Διευθυντές των κλινικών, ούτως ώστε να μην καταβάλλεται καμία υπερωριακή αποζημίωση από τις 15:00 μέχρι τις 16:30. Επιπρόσθετα συμφωνήθηκε η έναρξη διαλόγου για αναθεώρηση του υφιστάμενου συστήματος υπερωριακής αποζημίωσης. Η συμφωνία αυτή επικυρώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΚΙ και αποστάληκε γραπτώς στον Υπουργό Υγείας.

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, την κατάθεση τεκμηριωμένων σημειωμάτων, καθώς και με την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, επήλθε συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών όπως, από τις 15:00 μέχρι τις 17:00 καταβάλλεται υπερωριακή αποζημίωση σε χρόνο ανάπαυσης, τακτική η οποία ακολουθείται και σήμερα στη δημόσια υπηρεσία, όπως αναφέρεται.

Όσον αφορά την υπερωριακή αποζημίωση από τις 17:00 μέχρι τις 19:00, το όλο θέμα θα επιλυθεί με την ψήφιση Κανονισμών από το Υπουργικό Συμβούλιο, οι οποίοι θα ρυθμίζουν την υπερωριακή αποζημίωση για όλη τη δημόσια υπηρεσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"