Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 28, 2011

Ο Άρειος Πάγος παρεμβαίνει στις «πυρκαγιές Γιλμάζ»

Εικόνα
Ζήτησε να ανοίξουν οι φάκελοι με πυρκαγιές σε νησιά - Τις εξηγήσεις της Τουρκίας αναμένει η κυβέρνηση – Διάβημα του ΥΠΕΞ -  Ο Γιλμάζ τώρα τα γυρίζει. Αθήνα: Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ για εμπρησμούς ελληνικών δασών από πράκτορες της Τουρκίας, παρενέβη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες. Συγκεκριμένα, κ. Τέντες παρήγγειλε στις κατά τόπους εισαγγελίες της χώρας να ανασύρουν επειγόντως όλες τις υποθέσεις εμπρησμών της διετίας 1995 - 1997, οι οποίες έχουν τεθεί στο αρχείο, για να αξιολογηθούν με τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ για επιχείρηση εμπρησμού ελληνικών δασών από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του. 

Μέχρι το Σάββατο η ανακοίνωση της Noble

Εικόνα
Καλύτερα απ’ ότι αναμένονταν τα αποτελέσματα, δηλώνει ο Πρόεδρος Χριστόφιας Εντός της εβδομάδας αναμένει η κυβέρνηση τα αποτελέσματα από την ερευνητική γεώτρηση της αμερικανικής εταιρείας Noble για ανεύρεση υδρογονανθράκων στο οικόπεδο 12 στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, στο περιθώριο του συνεδρίου της ΠΟΦΕΝ.

Αισιόδοξος ο Αβέρωφ για την απόδοση της «Αφροδίτης»

Εικόνα
Οι πρόσφατες εκτιμήσεις της εταιρείας Noble Energy για το μέγεθος του κοιτάσματος φυσικού αερίου στο ισραηλινό οικόπεδο «Λεβιάθαν», αποτελούν καλό οιωνό και για το μέγεθος του κοιτάσματος στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Νεοφύτου αναφέρει ότι «πριν από μερικές ημέρες η Noble Energy διαφοροποίησε προς τα επάνω τις εκτιμήσεις της για τα αποθέματα του κοιτάσματος Λεβιάθαν στα 14 ως 20 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια». 

Ο Εφραίμ στην Αθήνα με προορισμό τον Κορυδαλλό

Εικόνα
Διαδηλώσεις έξω από το Εφετείο. – Σήμερα διαδήλωση και στη Λευκωσία Αθήνα: Πάνω από 200 άτομα, φανατικοί θρησκόληπτοι κάθε ηλικίας με αναμμένα κεριά στα χέρια υποδέχτηκαν με έντονα χειροκροτήματα και φωνάζοντας «άξιος, άξιος» τον ηγούμενο Εφραίμ στο Εφετείο Αθηνών λίγο μετά τις 20.30. Ενώ ο ηγούμενος παρέμενε στο Εφετείο, αποχώρησαν από τη Λουκάρεως και κατευθύνθηκαν στηΓενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) όπου θα διανυκτέρευε μετά την παράδοσή του, και τη μεταφορά του σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Τώρα αρχίζει η φάση του «πάρε-δώσε, δηλώνει ο Έρογλου

Εικόνα
Βεβαιώνει ότι «η λύση θα είναι δύο κρατών» Τη θέση ότι η συζήτηση όλων των κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις έχει ολοκληρωθεί και τώρα θα αρχίσει η φάση του «πάρε –δώσε», διατύπωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, σε διάλεξη που έδωσε στο Πανεπιστήμιο Ζιρβέ της πόλης Γκαζιάντεπ στην Τουρκία με θέμα «Το χθες και το σήμερα στις διαπραγματεύσεις για την Κύπρο», . 

Παρατείνεται η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου

Εικόνα
«Πράσινο φως» από Παπανδρέου για ανασχηματισμό της κυβέρνησης Αθήνα: Τη στήριξή του στην κυβέρνηση συνεργασίας και το έργο της εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την 90λεπτη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου έδωσε «πράσινο φως» για ανασχηματισμό, εφόσον ο πρωθυπουργός το κρίνει αναγκαίο, ενώ σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών φέρεται να επανέλαβε ότι συνδέεται με την ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης. 

Κλιμάκωση της έντασης στη Μεσόγειο βλέπει η «Ακσιάμ»

Εικόνα
«Επειδή Κύπρος και Τουρκία θα προβούν σε έρευνες στις ίδιες περιοχές» Νέα ένταση στη Μεσόγειο την καινούργια χρονιά βλέπει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Ακσιάμ, καθώς Τουρκία και Κυπριακή Δημοκρατία θα προβούν σε έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ίδια οικόπεδα.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ένταση αναμένεται να μετατραπεί σε διεθνή, όπως αναφέρεται, κρίση εάν και οι δύο πλευρές ξεκινήσουν ταυτόχρονα τις έρευνες.