Παρατείνεται η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου

«Πράσινο φως» από Παπανδρέου για ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Αθήνα: Τη στήριξή του στην κυβέρνηση συνεργασίας και το έργο της εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την 90λεπτη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου έδωσε «πράσινο φως» για ανασχηματισμό, εφόσον ο πρωθυπουργός το κρίνει αναγκαίο, ενώ σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών φέρεται να επανέλαβε ότι συνδέεται με την ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης. 

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει ιστορική ευκαιρία να λάβει σημαντικές αποφάσεις για τα θέματα διαφάνειας, φοροδιαφυγής και λειτουργίας του πολιτικού συστήματος. Από στελέχη του Κινήματος, αυτό «μεταφράζεται» ως προώθηση συναινετικής αλλαγής του εκλογικού νόμου, ως προς το ζήτημα της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών.

Παράταση πολιτικού βίου της κυβέρνησης

Ειδικότερα για το θέμα του πολιτικού βίου της κυβέρνησης, όπως φαίνεται, ο Λουκάς Παπαδήμος πέτυχε -σε επίπεδο δηλώσεων τουλάχιστον- ένα από τα βασικά ζητούμενα του κύκλου των επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς όλοι συμφώνησαν ως χρονικό ορίζοντα τα μέσα Απριλίου και την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI.

Ο Γ.Παπανδρέου άφησε τον ορίζοντα ανοιχτό, (έως ότου ολοκληρωθεί το έργο της κυβέρνησης), ενώ ο Αντ.Σαμαράς -διά στόματος εκπροσώπου Τύπου Γ.Μιχελάκη- τοποθετεί χρονικά τις κάλπες «το αργότερο έως το Πάσχα».

Έτσι, ο πολιτικός βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου παίρνει παράταση από τις 19 Φεβρουαρίου που ήταν η αρχική ημερομηνία για το στήσιμο πρόωρης κάλπης στα μέσα Απριλίου.

Το γεγονός -σε συνδυασμό με το «πράσινο φως» εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου για ενδεχόμενο ανασχηματισμό- μπορεί να δώσει μια ανάσα πολιτικής ηρεμίας στην κυβέρνηση για να προωθήσει τα αναγκαία μέτρα για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων της 26ης Οκτωβρίου. 

Κατόπιν αυτών, ο ΛΑΟΣ με ανακοίνωσή του ζητά σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, σημειώνοντας ότι αφού «ολοκληρώθηκαν οι κατά μόνας συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, τώρα μένει μια από κοινού συνάντηση για να προσδιορισθούν επαρκώς τα της κυβέρνησης».

Δήλωση Μπεγλίτη
Αναλυτικότερα, για τη συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με τον Γ.Παπανδρέου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π.Μπεγλίτης δήλωσε: «Κατά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναβεβαίωσε την υποστήριξη στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση για τη θετική ολοκλήρωση της αποστολής τους, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης και 27ης Οκτωβρίου και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. 

»Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε, ιδιαίτερα, την στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην απρόσκοπτη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου και στην υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων τις οποίες έχουν αναλάβει, η χώρα και οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν την κυβέρνηση. 

»Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει την ιστορική ευκαιρία να λάβει, με την ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, σημαντικές αποφάσεις, για την προώθηση μεγάλων αλλαγών που αφορούν στη διαφάνεια, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και γενικότερα τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

»Πέραν των ανωτέρω κατά τη συνάντηση εξετάσθηκαν οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό το φως των αποφάσεων της 9ης Δεκεμβρίου, και οι υποχρεώσεις που απορρέουν για τη χώρα μας, προκειμένου να υπερασπισθεί την ισότιμη θέση της εντός της ευρωζώνης, που θα πρέπει να αποτελεί και τον εθνικό μας στόχο».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"