Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 8, 2014

Επίσημη πρώτη για την ελληνική προεδρία της Ε.Ε.

Εικόνα
Εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας εγκαινιάζεται επισήμως σήμερα η ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα.

Τουρκία: Τα σκάνδαλα πλήττουν την οικονομική ανάπτυξη

Εικόνα
Στην εκτίμηση ότι η αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει το σκάνδαλο διαφθοράς στην Τουρκία θα μπορούσε βραχυπρόθεσμα να πλήξει την οικονομική της ανάπτυξη, εξέφρασε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μεχμέτ Σιμσέκ. Την ίδια ώρα, ο οίκος αξιολόγησης Fitch προειδοποιεί ότι μια παρατεταμένη κρίση θα μπορούσε να αποδυναμώσει την κρατικό αξιόχρεο της χώρας.

Πράσινο φως για την αντικαταστάτρια του Άσμουσεν

Εικόνα
Η γερμανίδα Σαμπίνε Λαουτενσλέγκερ είναι επισήμως από την Τρίτη υποψήφια για να συμμετάσχει στο εκτελεστικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ( ΕΚΤ ), μετά την πρόσφατη αιφνιδιαστική παραίτηση του επίσης Γερμανού Γέργκ Άσμουνσεν. Ήδη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν τη συγκατάθεσή τους να πάρει τη θέση του Άσμουνσεν η 49χρονη Λαουτενσλέγκερ η οποία υπηρετούσε ως αναπληρωτής πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας από το 2011, υπεύθυνη για την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Καθορίζονται τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

Εικόνα
Συνέρχεται σήμερα στις 9.30 το πρωί το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο θα απασχολήσει η στρατηγική της Λευκωσίας, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό. Το Εθνικό αναμένεται να ασχοληθεί και με το θέμα των προσφυγών Ελληνοκυπρίων στην ούτω καλούμενη επιτροπή ακίνητης περιουσίας, που εδρεύει στα κατεχόμενα.

Στο Εθνικό οι προτάσεις των ιδιοκτητών

Εικόνα
Ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου που συνεδριάζει αύριο αναμένεται να τεθούν οι προτάσεις των ιδιοκτητών κατεχόμενων περιουσιών για αναχαίτιση, μεταξύ άλλων, του φαινομένου προσφυγών στη λεγόμενη επιτροπή ακίνητης περιουσίας των κατεχομένων. Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κατεχομένων Περιουσιών σχεδόν ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών της με τα πολιτικά κόμματα με συνάντηση το απόγευμα με το ΔΗΣΥ και έγινε επίσης αργότερα δεκτή και από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Εξάλλου αύριο έχει διευθετηθεί συνάντηση για το θέμα με τον Υπουργό Εσωτερικών.

Λήστεψαν και σκότωσαν την πρώην Μις Βενεζουέλα

Εικόνα
Η είδηση της δολοφονίας της πρώην Μις Βενεζουέλα, Mόνικα Σπερ, από επίδοξους ληστές, ενώ κατευθύνονταν μαζί με το σύζυγό της και την κόρη τους, από την πόλη Βαλέντσια στο Πουέρτο Καμπέλο, έχει προκαλέσει σοκ σε όλη την επικράτεια.

«Μαϊμού» συντάξεις έπαιρναν αστυνομικοί και πυροσβέστες

Εικόνα
Δεκάδες αστυνομικοί και πυροσβέστες κατηγορούνται για απάτη με "μαϊμού" συντάξεις αναπηρίας που έλαβαν επικαλούμενοι αδυναμία να εργαστούν εξ αιτίας των επιθέσεων της 11η Σεπτεμβρίου.

Η πιο παγωμένη νύχτα στις ΗΠΑ

Εικόνα
Την ώρα που οι ΗΠΑ πλήττονται από τη λεγόμενη «πολική εισβολή» με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -52 βαθμούς Κελσίου, οι φτωχότεροι Αμερικανοί καλούνται να αντιμετωπίσουν το κρύο με όποιο τρόπο μπορούν, καθώς το Κογκρέσο… τους κόβει τη θέρμανση.