Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 27, 2013

Χωρίς δουλειά και εκπαίδευση το 20% των νέων

Εικόνα
Πάνω από το 20% των νέων ηλικίας μεταξύ 15 και 29 ετών δεν εκπαιδεύεται, ούτε εργάζεται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης.

Βελτίωση της οικονομίας για το 2ο τρίμηνο

Εικόνα
Η ύφεση που οδηγεί στην ανεργία στην Ισπανία φαίνεται να υποχωρεί το δεύτερο τρίμηνο του 2013 καθώς η δραστηριότητα βελτιώνεται, ανακοίνωσε, την Τετάρτη, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, προσθέτοντας τη δική της φωνή στη συγχορδία αισιοδοξίας που εκπέμπεται από την Κυβέρνηση.

Η ανεργία στο μικροσκόπιο του Ευρ.Συμβουλίου

Εικόνα
Η αναχαίτιση της ανεργίας των νέων με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, αλλά και η τόνωση της πραγματικής οικονομίας, μέσω της αύξησης της ροής ρευστότητας στις ΜΜΕ, θα είναι τα δύο βασικά θέματα της διήμερης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι εργασίες της οποίας θα αρχίσουν αύριο το απόγευμα στις Βρυξέλλες. Την Κύπρο θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπει στην παραδοσιακή επιστολή με την ημερήσια διάταξη που στέλνει στους ηγέτες πριν από κάθε Σύνοδο Κορυφής, «Πρωταρχικός μας στόχος είναι να συμφωνήσουμε σε συγκεκριμένα μέτρα που θα μειώσουν την ανεργία, ειδικά των νέων».

Στα μαχαίρια τώρα Πανίκος – Ντράγκι

Εικόνα
Σάλος έχει προκληθεί σε γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης για δηλώσεις που αποδίδονται στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη, σύμφωνα με τις οποίες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέσα από την παροχή ρευστότητας στη Λαϊκή (ELA) έδωσε τη δυνατότητα σε Ευρωπαίους μεγαλοκαταθέτες να σηκώσουν τα λεφτά τους από την Κύπρο, πριν από τις κρίσιμες αποφάσεις του Eurogroup.

Στοίχημα ο Δεκέμβριος για το τερματικό

Εικόνα
Ολοταχώς για υπογραφή, τέλη Δεκεμβρίου, της τελικής συμφωνίας για κατασκευή του τερματικού LNG στο Βασιλικό κινούνται από χθες η Κυπριακή Δημοκρατία και οι εταιρείες Noble Energy, Delek Drilling και Avner Oil.

Συμφωνία Ecofin για το bail-in των τραπεζών

Εικόνα
Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συμφώνησαν σήμερα τα ξημερώματα στους νεόυς κανόνες για εκκαθάριση των προβληματικών τραπεζών, χωρίς να προκληθεί αναταραχή και χωρίς να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι.

Ρευστότητα και ανεργία στη Σύνοδο της ΕΕ

Εικόνα
Τρόπους για συντονισμένη ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας, με ειδικό βάρος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και απτά μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων, θα αναζητήσουν οι «27» στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά στις Βρυξέλλες την Πέμπτη.