Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 13, 2012

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εικόνα
Παρακαλώ όπως αποστείλετε μήνυμα στο ηλ. ταχυδρομείο και θα σας απαντήσουμε πολύ σύντομα. Ηλ. ταχυδρομείο :  cypruspresscy@gmail.com Με εκτίμηση Cyprus Press

Στο 24,8% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα το 3ο τρίμηνο (Τελευταίες Ειδήσεις)

Εικόνα
Αθήνα:  Στο 24,8% αυξήθηκε η ανεργία στο τρίτο τρίμηνο του έτους, από 23,6% το προηγούμενο τρίμηνο, λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή την Πέμπτη. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας από τουλάχιστον το 1998. 

Άλλα τρία μνημονιακά νομοσχέδια εξετάζει σήμερα η Βουλή (Τελευταίες Ειδήσεις)

Εικόνα
Λευκωσία : Τρία νομοσχέδια, τα οποία περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο, συζητά σήμερα η Βουλή με την διαδικασία του κατ’επείγοντος. 

Monti: Η Ιταλία πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις

Εικόνα
Η επόμενη κυβέρνηση της Ιταλίας πρέπει να δώσει βάση στις πολλές μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα, δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Mάριο Μόντι.

Στο Eurogroup χωρίς μαγικό αριθμό

Εικόνα
Χωρίς μαγικό αριθμό για το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών πάει στο Eurogroup της Πέμπτης ο Βάσος Σιαρλή αφού οι συμμετέχοντες στο Steering Committee που εξετάζει το αρχικό πόρισμα της Pimco δεν κατέληξαν σε μία κοινή συνισταμένη.

Σωτηρούλα: Η τρόικα ήταν κάθετη για επίδομα μάνας

Εικόνα
Έντονα φορτισμένη ήταν η υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ σε σχέση με τα επιδόματα που αναγκάστηκε να αποκόψει ή να καταργήσει λόγω της συμφωνίας με την τρόικα. Η υπουργός, ήταν ιδιαίτερα έντονη σε σχέση με την πίεση που άσκησε η τρόικα για κατάργηση του επιδόματος μάνας αφού θεωρούσε πως δεν εξυπηρετούσε κάτι. Αντιπροτείναμε, ανέφερε η υπουργός, τη στόχευσή του αλλά η τρόικα ήταν κάθετη.

Προμηθευτές: Κλειδί οι τράπεζες για Ορφανίδη

Εικόνα
Την παρουσία και των τραπεζών της δημόσιας εταιρείας Ορφανίδης στη συνάντηση που θα γίνει την Πέμπτη ζητούν οι προμηθευτές. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΒΕ σύσκεψη υπό τον Σύνδεσμο Προμηθευτών και αποφασίστηκε όπως καλέσουν και τις τράπεζες που χρηματοδοτούν την εταιρεία να παρευρεθούν στη συνάντηση. Κλειδί για τους προμηθευτές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ζήνωνα Μαρκίδη, είναι να δοθούν από τις τράπεζες εγγυητικές επιστολές για όποιες νέες προμήθειες δώσουν προς την εταιρεία.

Tα Ζώδια 13/12

ΚΡΙΟΣ   «Όμορφες σκέψεις» Χαρούμενοι και κεφάτοι, έχετε στο νου σας μια εκπαιδευτική συνάντηση, μια σχολική γιορτή ή ένα μακρινό ταξίδι. Σήμερα, δεν μπορείτε να μείνετε μέσα και ,ακόμα και αν οι περιστάσεις δεν είναι με το μέρος σας, θα βρείτε τρόπους να ανοίξετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες και να επικοινωνήσετε με τους άλλους. Συγχρόνως, ο έρωτας παίζει ένα κρυφτούλι που φαίνεται πως διασκεδάζετε. Οι γεννημένοι του 1987 θα τα ψάλλετε ένα χεράκι σε κάποιο υφιστάμενο σας.

Σαν σήμερα. . . 13 Δεκεμβρίου

Εικόνα
Γεγονότα 1803:  Το ολοκαύτωμα στο Κούγκι. Ο ιερομόναχος Σαμουήλ με πέντε  Σουλιώτες , μπροστά στον κίνδυνο να συλληφθούν από τους Tούρκους, βάζει φωτιά στο βαρέλι με την πυρίτιδα και ανατινάσσονται. 1943:  Οι Nαζί κατακτητές καταστρέφουν τα Καλάβρυτα κι εκτελούν και τους 1.101 άνδρες κατοίκους του.

Απεσύρθη για να διορθωθεί το νομοσχέδιο για τα ακίνητα

Εικόνα
Ψηφίστηκαν  άλλα 23 νομοσχέδια υπό τη δαμόκλεια σπάθη του Μνημονίου.- Όσα δεν κάναμε σε πέντε χρόνια, τα κάναμε μέσα σε μια ημέρα… Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από Πολύτεκνους, Ανάπηρους και Εκπαιδευτικούς.- Ψηφίστηκαν την Τετάρτη από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων 23 μνημονιακά νομοσχέδια. Η πλειοψηφία των νομοσχεδίων ψηφίστηκε ομόφωνα κάτω από την απειλή του σημερινού Eurogroup και της δαμόκλειας σπάθης της  χρεοκοπίας της Κύπρου.

Τροϊκανή ένταση, μάχες σώμα με σώμα και τραυματισμοί στη Βουλή

Εικόνα
Εκδηλώσεις Πολυτέκνων και Αναπήρων κατά τη ψήφιση των τροΪκανών νομοσχεδίων. Ενταση, σοβαρά επεισόδια και ξυλοδαρμοί στη Βουλή κατά τη διαμαρτυρία των Πολυτέκνων για την αποκοπή των επιδομάτων τους. Ομάδα πολυτέκνων επιχείρησε να εισβάλει στο κτίριο της Βουλής, από την πίσω πόρτα, έγιναν όμως αντιληπτοί από τους αστυνομικούς. Οι πολύτεκνοι αντέδρασαν έντονα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μάχες σώμα με σώμα, με τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Η Άγκυρα επαναλαμβάνει ότι κακώς η Κύπρος έγινε δεκτή στην ΕΕ

Εικόνα
Ζητεί από την Ενωση να δράσει με «κοινή λογική και προνοητικότητα» στο Κυπριακό.-   Κοινή λογική και προνοητικότητα ζητά από την ΕΕ η Αγκυρα στο Κυπριακό με αφορμή τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων για την Τουρκία που υιοθετήθηκαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες.   Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ, οι απόψεις της Αγκυρας για το θέμα (την επίλυση του Κυπριακού ) έχουν επανειλημμένα εκφραστεί και συζητηθεί με την ΕΕ σε πάρα πολλές περιπτώσεις, περιλαμβανομένης και της ανακοίνωσης στο θέμα της Εκθεσης Προόδρου της ΕΕ για την Τουρκία.

Επ’ αόριστον απεργία στη ΣΥΤΑ για τη δανειοδότηση της Κυβέρνησης

Εικόνα
Έκκληση Κιττή για  πνεύμα αντίληψης και συνεργασίας.- Οι εργαζόμενοι στη Cyta αποφάσισαν χθες, έπειτα από πρόταση των συντεχνιών τους, εκτός της ΠΕΟ, και εξήγγειλαν άμεση απεργία  η οποία  να συνεχισθεί επ’ αόριστο, μέχρι να ανακληθεί η απόφαση για δανειοδότηση του κράτους, και να παραιτηθεί το διοικητικό συμβούλιο.   Σήμερα μεταβαίνουν στη Βουλή όπου η Επιτροπή Οικονομικών θα συζητήσει το θέμα για να πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας. Στο μεταξύ, αποφάσισαν όπως παραδώσουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια.

Στην τελική ευθεία ο τερματικός σταθμός πετρελαιοειδών

Εικόνα
Αρχίζουν διαπραγματεύσεις με την Ολλανδική εταιρεία VOPAK Oil ΕΜΕΑ Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την έναρξη διαπραγματεύσεων με την (ολλανδική) εταιρεία VOPAK Oil ΕΜΕΑ η οποία επιλέγηκε μετά από αξιολόγηση των αποτελεσμάτων πρόσκλησης ενδιαφέροντος ως στρατηγικός συνεργάτης για το έργο του τερματικού σταθμού παραλαβής και αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό.

Ανάπτυξη συνεργασίας Κύπρου Ρωσίας για τους υδρογονάνθρακες

Ο Συλικιώτης και ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας συζήτησαν θέματα υδρογονανθράκων.-  Ένα νέο πεδίο για συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας στον τομέα της ενέργειας αναπτύσσεται μέσα από τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, ύστερα από συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ.

Γιόρτασε την 30ή Επετείου της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας ο ΟΗΕ

Εικόνα
Ο Μπαν Κι Μουν κάλεσε όλα τα κράτη να δεσμευτούν με το «Σύνταγμα των Ωκεανών».-  Τα Ηνωμένα Έθνη τίμησαν τη Δευτέρα την 30ή επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν γκι-Μουν να ζητά -στην παρέμβασή του προς τη Γενική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού- μία παγκόσμια συλλογική προσπάθεια ώστε όλα τα κράτη να δεσμευτούν στη συνθήκη, η οποία αποκαλείται «Σύνταγμα των Ωκεανών».

Αποκατάσταση μνήμης «αδίκως δολοφονηθέντων» από την ΕΟΚΑ

Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.- «Υλοποίηση προεκλογικής δέσμευσης του Προέδρου Χριστόφια», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.-  Οι 19 αποκατασταθέντες.-  Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε, κατά τη χθεσινή του συνεδρία,  «αποκατάσταση της μνήμης αδίκως δολοφονηθέντων κατά την περίοδο 1956-1958», όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.