Στο Eurogroup χωρίς μαγικό αριθμό


Χωρίς μαγικό αριθμό για το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών πάει στο Eurogroup της Πέμπτης ο Βάσος Σιαρλή αφού οι συμμετέχοντες στο Steering Committee που εξετάζει το αρχικό πόρισμα της Pimco δεν κατέληξαν σε μία κοινή συνισταμένη.

Η όποια συζήτηση για την Κύπρο, θα γίνει με βάση το ποσό που αναφέρεται το προσχέδιο του μνημονίου, δηλαδή μέχρι 10δις ευρώ κάτι που θα παρατείνει την αβεβαιότητα για τη στάση που θα κρατήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οποίο θέτει θέμα βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους.
Από την άλλη, ο Βάσος Σιαρλή θα πάει στη σύνοδο έχοντας υπό μάλης τα μνημονιακά νομοσχέδια που εγκρίθηκαν τις τελευταίες μέρες αλλά και το γεγονός πως τα περισσότερα εγκρίθηκαν ομόφωνα.
Πάντως, η Κεντρική επιβεβαιώνει πως θα ζητήσει τη βοήθεια εξειδικευμένου συμβούλου για τεχνική ανάλυση της έκθεσης Pimco, σημειώνοντας πως κάτι ανάλογο έκαναν κι άλλες χώρες στις οποίες έγινε έρευνα για τον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Δεν αναμένεται να υπάρξει λύση στο θέμα του πακέτου διάσωσης της Κύπρου, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλώντ Γιούνκερ, ο οποίος εκτίμησε ότι το ζήτημα θα επιλυθεί πιθανώς τον Ιανουάριο.

ΠΗΓΗ: inbusiness

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"