Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 26, 2014

Νέα δυναμική από τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης

Εικόνα
Το θέμα των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης θα θέσει ο Ε/κ διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης κατά τις επαφές του στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον. Ο κ. Μαυρογιάννης θα έχει σήμερα επαφές στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ενώ στις αρχές Απριλίου θα ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον.

Πέντε αστυνομικοί νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Εικόνα
Πέντε αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους έπειτα από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Μαϊντουγκούρι της Νιγηρίας.

Με τρεις μαχαιριές σκότωσε τον αρχιφύλακα

Εικόνα
Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η δολοφονία απίστευτης αγριότητας με θύμα τον σωφρονιστικό υπάλληλο Γιώργο Τσιρώνη,  που άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στις φυλακές Μαλανδρίνου όπου σημειώθηκε η πρωτοφανής δολοφονική επίθεση. 

"Νέα τάξη πραγμάτων" η αδήλωτη εργασία

Εικόνα
 Περίπου ένας στους πέντε Κύπριους και ένας στους τρεις Ελληνες παραδέχεται ότι το προηγούμενο έτος, αγόρασε αγαθά ή υπηρεσίες που ήταν προϊόν αδήλωτης εργασίας, σύμφωνα με έρευνα του ευρωβαρομέτρου που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κάτω από το όριο της φτώχειας ένας στους πέντε

Εικόνα
Σχεδόν ο ένας στους πέντε Πορτογάλους ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή με εισόδημα χαμηλότερο των 409 ευρώ το μήνα. Η πορτογαλική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (Ine) αναφέρει ότι πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από το 2005.

Ο Πρόεδρος θα δώσει την…ενδιάμεση λύση

Εικόνα
Προσπάθειες για καθορισμό, εντός της ημέρας, συνάντησης όλων των αρμοδίων για το φυσικό αέριο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατέβαλλε και χθες ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, προκειμένου να συζητηθεί και -ει δυνατόν- να κλείσει η εκκρεμότητα με την ενδιάμεση λύση εισαγωγής φυσικού αερίου. Ειδικότερα, για να δοθούν απαντήσεις στις έντονες ανησυχίες της ΑΗΚ για τον κίνδυνο να υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά αν οι προϋποθέσεις που τέθηκαν στα έγγραφα της προσφοράς δεν υλοποιηθούν από την πολιτεία.

Έβαλαν στο ράφι την αλληλεγγύη…

Εικόνα
Κυβέρνηση και Βουλή παραμένουν εκτεθειμένες έναντι της κοινής γνώμης για το φιάσκο στο οποίο εξελίχθηκαν οι αποφάσεις τους να συσταθούν δύο Ταμεία Αλληλεγγύης: ένα προς αποφυγή ή περιορισμό του περσινού κουρέματος καταθέσεων και των συνεπειών του και ένα δεύτερο για στήριξη της κοινωνικής συνοχής και την ανακούφιση ανέργων και άλλων ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. 

Στην Κύπρο για αποχαιρετιστήριες συναντήσεις

Εικόνα
Χωριστές αποχαιρετιστήριες συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα έχει σήμερα ο απελθών ειδικός σύμβουλος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αλεξάντερ Ντάουνερ.