Έβαλαν στο ράφι την αλληλεγγύη…


Κυβέρνηση και Βουλή παραμένουν εκτεθειμένες έναντι της κοινής γνώμης για το φιάσκο στο οποίο εξελίχθηκαν οι αποφάσεις τους να συσταθούν δύο Ταμεία Αλληλεγγύης: ένα προς αποφυγή ή περιορισμό του περσινού κουρέματος καταθέσεων και των συνεπειών του και ένα δεύτερο για στήριξη της κοινωνικής συνοχής και την ανακούφιση ανέργων και άλλων ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. 


Από στοιχεία του «Πολίτη» προκύπτει ότι στο Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης, που ιδρύθηκε με πρόταση της κυβέρνησης και απόφαση της Βουλής ως ένα σχέδιο Β έναντι του κουρέματος, εισέρρευσαν μέχρι στιγμής μόλις 22 χιλιάδες ευρώ, αντί των δισεκατομμυρίων που ήταν η αρχική πρόθεση. Οι 19 χιλ. ευρώ εμβάστηκαν πρόσφατα στην Κύπρο από απόδημους του Καναδά, ενώ ένας συνταξιούχος, που θέλησε να μείνει ανώνυμος, ζήτησε να του αποκόπτεται μηνιαίως ποσό 200 ευρώ από τη σύνταξή του και να καταλήγουν στο ταμείο!

Σκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών να αλλάξουν τους σκοπούς του ταμείου, έτσι ώστε να διατεθούν όσα χρήματα μαζεύτηκαν ή που πρόκειται να μαζευτούν για στήριξη όσων το κράτος δεν έχει υποχρέωση να στηρίξει, όπως των φοιτητών που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους ένεκα οικονομικών προβλημάτων.
Στο δε Ταμείο Αλληλεγγύης, για την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, το οποίο ίδρυσε με νόμο η Βουλή τον περασμένο Ιανουάριο, δεν έχει κατατεθεί ούτε σεντ! Με άλλα λόγια, ούτε οι βουλευτές, που επέμεναν στην ίδρυσή του, δεν εισέφεραν το παραμικρό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"