Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 8, 2011

Οι 10 πιο περίεργες έρευνες για το χρήμα

Εικόνα
Δημοσιεύθηκε από Web News στις 11:44 πμ Καλώς ή κακώς η ζωή μας εξαρτάται από τα χρήματα σε μεγάλο βαθμό. Όλα στρέφονται γύρω από αυτό και κάνουμε τα πάντα για να έχουμε και να τα αυξήσουμε όσο γίνεται αυτή την εποχή.

Σαν σήμερα...8 Νοεμβρίου

Εικόνα
Γεγονότα 392:  Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μέγας Θεοδόσιος καταργεί με διάταγμά του την ειδωλολατρία και απαγορεύει την προσέλευση σε ειδωλολατρικούς ναούς. 1789:  Ο Ελιτζάια Κρέιγκ παρασκευάζει το πρώτο ουίσκι από καλαμπόκι στο Μπέρμπον του Κεντάκι. Ο συγκεκριμένος τύπος του ουίσκι θα πάρει το όνομα  Bourbon .

Η Ρωσική αρμάδα έτοιμη να σαλπάρει για την Αν. Μεσόγειο

Εικόνα
Στους στόχους της και η προστασία της ΑΟΖ Ελλάδας προς την Κύπρο. Συμφωνούν και οι Αμερικανοί. Η Ρωσία ζήτησε τα δύο οικόπεδα μας, στα οποία έκανε βόλτες το Πιρί Ρέις. Μόσχα: Η  τεράστια Ρωσική αρμάδα, η οποία  αποτελείται από έξι πλοία που αποτελούν την Ομάδα Μάχης  του Αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov,  βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας προκειμένου να αποπλεύσει εντός των ημερών από τον Βόρειο Ωκεανό και να ξεκινήσει  το μακρύ ταξίδι για την Ανατολική Μεσόγειο, όπου θα βρίσκεται περί το τέλος Νοεμβρίου. 

Στον β’ γύρο αδειοδότησης στην ΑΟΖ προχωρεί η Κυβέρνηση

Εικόνα
Ο υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης, ενημέρωσε το ΕΤΕΚ για τις εξελίξεις. Λευκωσία: Εντός των προσεχών εβδομάδων η Κυβέρνηση θα ανακοινώσει τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης ερευνών στα θαλάσσια οικόπεδα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης.

Εμπλοκή στα του φυσικού αερίου ζητά ο Σύνδεσμος Χημικών

Εικόνα
Την εμπλοκή χημικών μηχανικών στις επιστημονικές ομάδες που θα ασχοληθούν με την έρευνα, αναζήτηση και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων ζητά με επιστολή του προς την Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Χημικών Μηχανικών. «Θεωρούμε αναγκαία και επιτακτική την παρουσία χημικών μηχανικών σε τεχνικές επιτροπές που να σχετίζονται είτε με τη συζήτηση για το περιεχόμενο της πετρελαϊκής νομοθεσίας, είτε με την αξιολόγηση προσφορών, σχεδίων και άλλων μελετών που σχετίζονται με τον πετρελαϊκό τομέα» αναφέρει στην επιστολή του προς την Υπουργό ο Σύνδεσμος.

Άρχισαν οι κονταρομαχίες μεταξύ ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ για τα δημαρχιακά

Εικόνα
Στη μέση οι δημαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού. – Ο Νίκος Αναστασιάδης αντιστρέφει τα πυρά, κάνοντας λόγο για «αλλότρια συμφέροντα και ενοχές» του ΑΚΕΛ. Απάντηση στις κατηγορίες που ο Άντρος Κυπριανού και ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης είχαν εκτοξεύσει την Κυριακή και την Δευτέρα προς τον ΔΗΣΥ για τις επιλογές του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, έδωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος αντέστρεψε τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για αλλότρια συμφέροντα στις επιλογές του ΑΚΕΛ και για φανατισμό και διχασμό ώστε «να καλύψουν ενοχές για συμβάντα που έχουν επηρεάσει ζωές ανθρώπων αλλά και την υποδομή της χώρας». 

Γιωρκάτζης: Η Λευκωσία θέλει Δήμαρχο με επαγγελματισμό

Εικόνα
«Και όχι κομματικό έμμισθο» – Απάντηση στις κατηγορίες του ΑΚΕΛ Στις επικρίσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού στην υποψηφιότητα του για τη δημαρχία Λευκωσίας απάντησε με γραπτή δήλωσή του ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης παρατηρώντας ότι «για τον Δήμαρχο της Λευκωσίας δεν μπορεί να θεωρείται προσόν η έμμισθη σχέση με κομματικούς μηχανισμούς».

ΑΒΕΡΩΦ: Η Κυβέρνηση ευθύνεται για τις συνεχείς υποβαθμίσεις

Εικόνα
Ανησυχία για την κυπριακή οικονομία αλλά και για τον τρόπο που παρουσιάζονται οι αξιολογήσεις των διεθνών οίκων από την Κυβέρνηση, εξέφρασε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφερόμενος στην υποβάθμιση της Κύπρου από τον οίκο πιστοληπτικής ικανότητας Moody's κατά δύο βαθμίδες, από Baa1 σε Baa3.  Μιλώντας στη Βουλή, κ. Νεοφύτου είπε ότι η εξέλιξη αυτή φέρνει τα κυπριακά ομόλογα μόλις ένα σκαλοπάτι πάνω από την κατηγορία των σκουπιδιών (junk) και τη στιγμή αυτή τα κυπριακά ομόλογα κατατάσσονται στην κατώτατη βαθμίδα investment grade, με τον αρνητικό ορίζοντα να παραμένει.