Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 30, 2011

Καζαμίας και Κόμματα θέλουν αύριο να οριστικοποιηθούν τα μέτρα

Εικόνα
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες προειδοποιούν ότι δεν θα δεχθούν τίποτε χωρίς διάλογο Με πρόθεση τη λήψη τελικών αποφάσεων για τα μέτρα οικονομικής εξυγίανσης  γίνονται οι προετοιμασίες για την αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

«Ε/κ πλευρά» αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία στην Έκθεση του ο Μπαν Κι Μουν, σε αναφορά του στις έρευνες για υδρογονάνθρακες

Εικόνα
Νέα Υόρκη: Δόθηκε ανεπίσημα το βράδυ της Τετάρτης στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας η έκθεση του Γενικού Γραμματέα για την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο. Η έκθεση κινείται στην ίδια γραμμή με την προηγούμενη κι ο Γενικός Γραμματέας, εκτιμώντας ότι «η ΟΥΝΦΙΚΥΠ συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο στο νησί για τη διατήρηση της ηρεμίας και την υπόθαλψη δικοινοτικών σχέσεων και εμπιστοσύνης», εισηγείται «όπως η εντολή της επεκταθεί για διάστημα ακόμη έξι μηνών, μέχρι τις 15 Ιουνίου 2012».

Λύση του Κυπριακού τώρα, ζητά ο Απτουλλάχ Γκιουλ

Εικόνα
«Γιατί μετά την ευρωπαϊκή προεδρία η Λευκωσία δεν θα θέλει λύση» Στην Κύπρο η εφαρμογή του μοντέλου της Ταϊβάν είναι τεχνικό ζήτημα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Χωριστές συναντήσεις είχε χθες ο Ντάουνερ

Εικόνα
Σήμερα κοινή συνάντηση με Χριστόφια και Έρογλου  Ενδιαφέρουσα, φιλική και εποικοδομητική, ήταν η συνάντηση που είχε  χθες  το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αλεξάντερ Ντάουνερ, σύμφωνα με δηλώσεις του.

Επιδόματα τέκνου και φοιτητική χορηγία θα περιμένουν

Εικόνα
Η Βουλή θα αναμένει τα αποτελέσματα της αυριανής σύσκεψης Τα αποτελέσματα της σύσκεψης της Παρασκευής στο Προεδρικό Μέγαρο για την οικονομία, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, αποφάσισε να αναμένει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, προτού τα μέλη της τοποθετηθούν επί των κυβερνητικών νομοσχεδίων για την στόχευση των επιδομάτων τέκνου και φοιτητικής χορηγίας.

Η Τουρκία ανακοίνωσε μέτρα εναντίον της Συρίας

Εικόνα
Τα ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών  Αχμέτ Νταβούτογλου. “Απορρίπτοντας την πρόταση της Αραβικής Ένωσης, η Συρία ήλθε στο τέλος του δρόμου” είπε ο κ. Νταβούτογλου και τόνισε ότι “η μοναδική στρατηγική μας, το όραμά μας είναι η διασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας στην περιοχή μας”.

Κων/πολη: Επίθεση ενόπλου στο Τοπ Καπί

Εικόνα
Τον τρόμο έσπειρε ένας ένοπλος στην πιο τουριστική περιοχή της Κωνσταντινούπολης, στην πλατεία Σουλτάναχμετ, που βρίσκεται μεταξύ της Αγιάς Σοφιάς και του παλατιού Τοπ Καπί, «Η πύλη του κανονιού», το οποίο λειτουργεί ως μουσείο. Τελικά, ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά ανδρών της Τουρκικής Αστυνομίας, ενώ τραυματίστηκαν δύο φρουροί του παλατιού. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το τουρκικό δίκτυο NTV, ο δράστης ήταν ψυχολογικά διαταραγμένος.   πηγή:  http://www.iefimerida.com.cy