Χωριστές συναντήσεις είχε χθες ο Ντάουνερ

Σήμερα κοινή συνάντηση με Χριστόφια και Έρογλου 

Ενδιαφέρουσα, φιλική και εποικοδομητική, ήταν η συνάντηση που είχε  χθες  το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αλεξάντερ Ντάουνερ, σύμφωνα με δηλώσεις του.

Ο κ. Ντάουνερ δήλωσε, επίσης ότι τα Ηνωμένα Εθνη κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν τη διαδικασία, αλλά ότι δεν διαδραματίζουν ρόλο επιδιαιτητή.

«Ήταν μια ευκαιρία για μας να κάνουμε μια ανασκόπηση ως προ το πού βρισκόμαστε στις διαπραγματεύσεις και φυσικά να προβούμε σε προετοιμασίες για τη συνάντηση αύριο (σήμερα)», δήλωσε ο κ. Ντάουνερ μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Χριστόφια, η οποία διήρκεσε λιγότερο από μιάμιση ώρα. Ενωρίτερα συναντήθηκε με τον Ντερβίς Ερογλου».

Συνέχισε λέγοντας ότι «δεν κάναμε απλώς μια ανασκόπηση όσον αφορά τις συνομιλίες αύριο αλλά και όσον αφορά τη γενική κατεύθυνση των συνομιλιών, οπότε ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα, πολύ φιλική και εποικοδομητική συνάντηση».

Ερωτηθείς αν έχει γίνει κατορθωτό να μειωθεί το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών όσον αφορά τον τομέα της διακυβέρνησης που αναμένεται να συζητηθεί αύριο, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι «το θέμα δεν είναι να μειωθεί το χάσμα, το θέμα είναι να γεφυρωθεί το χάσμα».

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να επιτευχθεί συμφωνία στα κύρια σημεία», 
είπε. Σίγουρα, πρόσθεσε, έχουν επιτευχθεί συγκλίσεις σε κάποια κύρια σημεία στο παρελθόν αλλά πρέπει να οικοδομήσουμε συγκλίσεις και σε άλλα κύρια σημεία το πιο σύντομο δυνατό.

«Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη διαδικασία, έχουμε επαφές και με τις δύο πλευρές σε διάφορα επίπεδα», είπε, προσθέτοντας ότι «οι αξιωματούχοι μου συνομιλούν με Τ/κ και Ε/κ αξιωματούχους».

Στο τέλος της ημέρας, ανέφερε, «αυτοί (οι δύο ηγέτες) παίρνουν όλες τις αποφάσεις και πρόκειται για δικές τους πολιτικές και όχι δικές μας».

Εμείς, σημείωσε, «δεν ενεργούμε ως διαμεσολαβητές ή επιδιαιτητές σε αυτή τη διαδικασία», προσθέτοντας ότι «κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε, μεταξύ άλλων και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών». 

Σε ένα περιβάλλον όπως είναι αυτό, συμπλήρωσε, είναι φυσικό ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης όσον αφορά στα επίπεδα εμπιστοσύνης.
πηγή: http://www.iefimerida.com.cy

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"