Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 17, 2013

*Ζώδια 17/5

ΚΡΙΟΣ Έχετε μπει στο παιχνίδι και είστε πολύ δυνατοί και αποφασισμένοι για να κάνετε βήματα τα οποία μετά δεν θα τα μετανιώσετε. Η διάθεση για να κερδίσετε χρήματα μπορεί να αναχαιτιστεί από μια προσωπική σας επιδίωξη και θα χρειαστεί να είστε πιο εναρμονισμένοι με τα θέλω σας αλλά και το πρακτικό κομμάτι της ζωή σας. Οτιδήποτε σας κινεί το ενδιαφέρον μερικές φορές δεν παραμένει σταθερό. Τώρα όμως έχετε την ευκαιρία να κάνετε κάτι που θα σας δώσει μεγαλύτερη δημιουργικότητα.

Σαν σήμερα. . .17 Μαΐου

Εικόνα
Γεγονότα 1792:  Μία ομάδα μεσιτών συγκεντρώνεται σε μια καφετέρια της Νέας Υόρκης και δημιουργεί το Χρηματιστήριο της πόλης. Οι πρώτες συναλλαγές γίνονται κάτω από ένα δέντρο, στη Γουόλ Στριτ. 1895:  Εγκαινιάζεται ο παλιός σταθμός του  σιδηροδρόμου Πειραιώς - Αθηνών  (νυν Ηλεκτρικός) στην  Πλατεία Ομονοίας , στη διασταύρωση των οδών Λυκούργου και Αθηνάς. Αποτελεί τμήμα της προέκτασης της σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 1.465 μέτρων, από τα οποία τα 660 μ. αποτελούν θολωτή σήραγγα, που άρχισε να κατασκευάζεται το 1889.

Βόμβα με έγγραφο Ντάουνερ

Λευκωσία:  Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ υπέβαλε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στον κατοχικό ηγέτη, Ντερβίς  Έρογλου 77σέλιδο έγγραφο για το Κυπριακό, το οποίο αποτελεί βάση για περαιτέρω συζητήσεις. Το ντοκουμέντο των Ηνωμένων Εθνών, που φέρει ημερομηνία 30 Απριλίου 2013, καταγράφει τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις καλύπτοντας την περίοδο της διαδικασίας των απευθείας διαπραγματεύσεων 2008-2012. Δηλαδή, τις διαπραγματεύσεις, που έχουν διεξαχθεί μεταξύ Χριστόφια - Ταλάτ και Χριστόφια - Έρογλου.

Τ. Κύπρου: Κεφάλαια €3,17 δισ. από το κούρεμα

Εικόνα
Λευκωσία:  Ολοκληρώνεται το παζλ με την Τράπεζα Κύπρου μετά την ανακοίνωση του προκαταρκτικού ισολογισμού και εν αναμονή του διορισμού του πρώτου εκτελεστικού διευθυντή. Ο ισολογισμός της νέας Τράπεζας Κύπρου περιλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις που έχουν μεταβιβαστεί από τη Λαϊκή Τράπεζα.

Απόκλιση εσόδων 12% για το κράτος - Έπονται χειρότερα

Εικόνα
Λευκωσία:  Σημαντική μείωση αναμένεται να παρουσιάσουν οι εισπράξεις του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων τους επόμενους μήνες, καθώς η απότομη επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα όσον αφορά τον προγραμματισμό της Κυβέρνησης όπως αυτός προκύπτει ακόμα και μέσα από το Μνημόνιο.

Αλαλούμ με την Ιατρική Σχολή

Εικόνα
Λευκωσία:  Χωρίς να γνωρίζουν εάν οι κόποι τους θα ανταμειφθούν, προσέρχονται σήμερα στα εξεταστικά κέντρα 688 νέοι, οι οποίοι δήλωσαν ενδιαφέρον για να σπουδάσουν Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ακόμα και αν εξασφαλίσουν θέση, παραμένει αβέβαιο εάν θα καταφέρουν να υλοποιήσουν το όραμά τους καθώς η λειτουργία της Ιατρικής Σχολής, μπορεί να ήταν δεδομένη την περασμένη βδομάδα, όμως τις τέσσερις τελευταίες μέρες βρίσκεται στον αέρα.

Παγκύπριες: Καλή επιτυχία σε 9.274 υποψηφίους

Εικόνα
Λευκωσία:  Στο κόκκινο η αγωνία για χιλιάδες τελειόφοιτους μαθητές, οι οποίοι από σήμερα ξεκινούν τον μαραθώνιο των Παγκυπρίων Εξετάσεων. Πρεμιέρα, όπως πάντοτε, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και τους υποψηφίους να έχουν τρεις ώρες στη διάθεσή τους για να λύσουν το γραπτό.