Βόμβα με έγγραφο Ντάουνερ

Λευκωσία: Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ υπέβαλε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στον κατοχικό ηγέτη, Ντερβίς  Έρογλου 77σέλιδο έγγραφο για το Κυπριακό, το οποίο αποτελεί βάση για περαιτέρω συζητήσεις. Το ντοκουμέντο των Ηνωμένων Εθνών, που φέρει ημερομηνία 30 Απριλίου 2013, καταγράφει τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις καλύπτοντας την περίοδο της διαδικασίας των απευθείας διαπραγματεύσεων 2008-2012. Δηλαδή, τις διαπραγματεύσεις, που έχουν διεξαχθεί μεταξύ Χριστόφια - Ταλάτ και Χριστόφια - Έρογλου.

Η υποβολή του εγγράφου δεν έχει ανακοινωθεί, ούτε και ενημερώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο κατά την προχθεσινή συνεδρίασή του. Έγινε γνωστό, από τον Τουρκοκύπριο πολιτικό ηγέτη του κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ιζέτ Ιζτζιάν, μετά από συνάντηση που είχε στο ΑΚΕΛ με τον Γενικό Γραμματέα, Άντρο Κυπριανού.

Στο έγγραφο,  γίνεται εκτενής αναφορά στα θέματα του διαμοιρασμού των εξουσιών και της διακυβέρνησης, τα θέματα της Ε.Ε., Οικονομίας, ιθαγένειας, ασφάλεια-εγγυήσεις (εσωτερική ασφάλεια) και εδαφικό. Όλες, δηλαδή, οι πτυχές. Αναφορά γίνεται στο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών και στις γνωστές δεσμεύσεις της Λευκωσίας για τις τέσσερις ελευθερίες, που ως γνωστόν προκάλεσε τότε πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"