Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 4, 2013

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση των 14 μνημονιακών νομοσχεδίων

Εικόνα
Η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ολοκλήρωσε την Τρίτη τη διήμερη συνεδρία κατά την οποία εξέτασε τα 14 μνημονιακά νομοσχέδια που πρέπει να εγκριθούν μεθαύριο Πέμπτη από την Ολομέλεια, προκειμένου το Eurogroup που θα συνέλθει στις 13 Σεπτεμβρίου στο Βίλνιους της Λιθουανίας, να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης ύψους €1,5 δις του κυπριακού προγράμματος.

Λεπτομέρειες για το μετοχικό κεφάλαιο

Εικόνα
Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα ότι στις 30 Αυγούστου 2013 το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε €4.698.219.049 διαιρούμενο σε 4.698.219.049 μετοχές ονομαστικής αξίας €1,00 η κάθε μία.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η Wall Street

Εικόνα
Με θετικό πρόσημο έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά τα θετικά στοιχεία για την παγκόσμια μεταποίηση και καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι διεργασίες σχετικά με το ενδεχόμενο χτύπημα κατά της Συρίας.

Οριστικοποιείται το μετοχολόγιο της Τρ.Κύπρου

Εικόνα
Ζήτημα ωρών είναι η οριστικοποίηση του μετοχολογίου της Τράπεζας Κύπρου, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τη μετατροπή ποσοστού ανασφάλιστων καταθέσεων σε κεφάλαιο που επιβλήθηκε από το Eurogroup για την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας.

Η Ευρωζώνη βγήκε από την ύφεση αλλά παραμένει ευάλωτη

Εικόνα
Η ανάκαμψη των μεγαλύτερων αναπτυγμένων οικονομιών ενισχύθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 και ο ρυθμός ανάπτυξής τους αναμένεται να διατηρηθεί σε αντίστοιχο επίπεδο στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αναφέρει η ενδιάμεση έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Interim Economic Assessment), η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα.

Περικοπές 1 δισ. ευρώ στην Ιταλία

Εικόνα
Η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να προχωρήσει, αποκλειστικά για φέτος, στην κατάργηση του φόρου στην κύρια κατοικία έχει ως συνέπεια την περικοπή κατά σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ, των προϋπολογισμών των ιταλικών υπουργείων.

Με πέντε Ρώσους το δ.σ. της Κύπρου

Εικόνα
Τουλάχιστον πέντε Ρώσοι φαίνεται ότι θα συμμετέχουν στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου. Τα πρώτα ονόματα έπεσαν χθες στο τραπέζι κατά τη συνάντηση που είχε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας με μεγάλα δικηγορικά γραφεία που εκπροσωπούν Ρώσους πελάτες.