Οριστικοποιείται το μετοχολόγιο της Τρ.Κύπρου


Ζήτημα ωρών είναι η οριστικοποίηση του μετοχολογίου της Τράπεζας Κύπρου, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τη μετατροπή ποσοστού ανασφάλιστων καταθέσεων σε κεφάλαιο που επιβλήθηκε από το Eurogroup για την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας.


Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η Τράπεζα διεξάγει τους τελευταίους ελέγχους και διασταυρώνει τα τελικά στοιχεία και αναμένεται, εκτός απροόπτου, να εκδοθεί εντός της ημέρας σχετική ανακοίνωση που θα παραθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά του μετοχολογίου, όπως το συνολικό αριθμό, το πόσοι ήταν οι παλαιοί μέτοχοι και πόσοι μέτοχοι προκύπτουν από τη μετατροπή των αξιογράφων – χρεογράφων.

Το θέμα συζητείται σε συνεδρία του μεταβατικού Διοικητικού Συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το μητρώο αναμένεται να αποσταλεί στον Έφορο Εταιρειών εντός των επόμενων ημερών και οπωσδήποτε πριν τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, που είναι προγραμματισμένη για τις 10 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα προκαταρτικά στοιχεία, οι μέτοχοι της Τράπεζας ανέρχονται σε 110.000, εκ των οποίων σχεδόν 9.000 είναι νομικά πρόσωπα και 101.000 φυσικά πρόσωπα. Γύρω στους 21.000 ανέρχονται οι μέτοχοι της τράπεζας που έχουν δημιουργηθεί από το κούρεμα των καταθέσεων (bail in), ενώ λίγο περισσότεροι από 93.000 είναι οι παλαιοί μέτοχοι της τράπεζας. Οι μέτοχοι που έχουν δημιουργηθεί από αξιόγραφα και χρεόγραφα είναι λίγο περισσότεροι από 10.500.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"