Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 19, 2012

Σαν σήμερα...20 Φεβρουαρίου

Εικόνα

Ελλάδα: κρίσιμες ώρες - ο Παπαδήμος εκτάκτως στις Βρυξέλλες

Εικόνα
Σήμερα συνεδρία του Eurogroup με γερμανικές προαπαιτήσεις για θετική απόφαση. Στις Βρυξέλλες πήγε εκτάκτως χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος για επείγουσες διαβουλεύσεις ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, κατά την οποία αναμένεται να πάρει οριστικές αποφάσεις αναφορικά με την έγκριση της εκταμίευσης της νέας δόσης του δανείου προς την Ελλάδα. Τον πρωθυπουργό συνοδεύει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Γκρίζοι λύκοι» και έποικοι τρομοκρατούν τους Εγκλωβισμένους

Εικόνα
Καταγγελίες των Καρπασιτών στα Ηνωμένα Έθνη Τα προβλήματα των εγκλωβισμένων, οι καταστροφικές δράσεις του κατοχικού καθεστώτος σε βάρος του περιβάλλοντος στη Χερσόνησο της Καρπασίας, η απαγόρευση μεταφοράς στην ελεύθερη περιοχή αρκετών τόνων κεριού, που συσσωρεύτηκαν την τελευταία τριετία στη Μονή του Αποστόλου Ανδρέα από τάματα των προσκυνητών και που συνιστούν κίνδυνο ανάφλεξης και καταστροφής, καθώς και η συνεχής παρουσία των λεγόμενων αστυνομικών στα σχολεία και τις εκκλησίες κατά τη διάρκεια λειτουργίας των, συζήτησαν αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας με την Ανώτερη Λειτουργό Πολιτικών Υποθέσεων της UNFICYP Sunaina Lowe. 

Ο Αντώνης Σαμαράς από χθες στην Κύπρο

Εικόνα
Με πρόσκληση του Νίκου Αναστασιάδη Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, έφθασε χθες το απόγευμα στην Κύπρο για τριήμερη επίσκεψη, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκου Αναστασιάδη. Σήμερα  το πρωί ο κ. Σαμαράς θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Αθώωση Κασίνη: Η Πραξούλα αμφισβητεί το πόρισμα

Εικόνα
Ακολουθεί το παράδειγμα Χριστόφια με το πόρισμα για το Μαρί.- Πήρε τον φάκελο στα γραφεία των ΕΔΗ και τον έδειχνε στους δημοσιογράφους, μπροστά στους Τούρκους . Αναφερόμενος στην αμφισβήτηση της έρευνας για τον κ. Κασίνη από πλευράς της Υπουργού Εμπορίου Πραξούλας Αντωνιάδου ο κ. Συλλούρης είπε ότι «η κυρία Πραξούλα Αντωνιάδου ακολουθώντας το παράδειγμα του κυρίου Χριστόφια που 'πέταξε' το πόρισμα Πολυβίου στον κάλαθο των αχρήστων, με τον ίδιο προκλητικό τρόπο η Υπουργός απαξίωσε και αμφισβήτησε το πόρισμα της πειθαρχικής έρευνας εναντίον του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας Σόλωνα Κασίνη''.

Αναστασιάδης: Εθνική συνεννόηση με βάση τη σύμπτωση των θέσεων κομμάτων

Εικόνα
Δεν βλέπει λύση του Κυπριακού εντός του 2012, λόγω τουρκικής αδιαλλαξίας, αλλά και των χειρισμών Χριστόφια  Η αδιαλλαξία της Άγκυρας αλλά και οι κακοί χειρισμοί της ελληνοκυπριακής πλευράς, είναι οι λόγοι που δεν προβλέπεται λύση του Κυπριακού εντός του 2012, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

Ντάουνερ και Πάσκο ετοιμάζουν την έκθεση Μπαν

Εικόνα
Εμμονή στο χρονοδιάγραμμα Ιουλίου και «πολυμερή» Νέα Υόρκη: Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας βρίσκεται η έκθεση την οποία θα υποβάλει προς το Συμβούλιο Ασφαλείας ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, με τις εκτιμήσεις του για την πορεία των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα στο Κυπριακό. 

Απάντηση Κυβ. Εκπροσώπου σε Αναστασιάδη και Ομήρου

Εικόνα
«Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ θυσιάζει τα πάντα στο βωμό των εκλογικών του σκοπιμοτήτων». Αν οι συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις οδηγούν σε τουρκοποίηση της Κύπρου, τότε το Σχέδιο Ανάν, του οποίου ο κ. Αναστασιάδης ήταν διαπρύσιος οπαδός και υποστηριχτής, πού οδηγούσε», διερωτήθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, επισημαίνοντας ότι ο κ. Αναστασιάδης, με τις τοποθετήσεις του, επιβεβαιώνει τις πολιτικές του μεταλλάξεις.