Αναστασιάδης: Εθνική συνεννόηση με βάση τη σύμπτωση των θέσεων κομμάτων

Δεν βλέπει λύση του Κυπριακού εντός του 2012, λόγω τουρκικής αδιαλλαξίας, αλλά και των χειρισμών Χριστόφια 

Η αδιαλλαξία της Άγκυρας αλλά και οι κακοί χειρισμοί της ελληνοκυπριακής πλευράς, είναι οι λόγοι που δεν προβλέπεται λύση του Κυπριακού εντός του 2012, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

Ανέφερε ακόμα ότι η αντίδραση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου στην πρόσφατη επίσκεψη στην Κύπρο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, αποδεικνύει ότι έχει μεγίστη σημασία η οικοδόμηση συμμαχιών με μικρά αλλά ισχυρά κράτη της περιοχής όπως το Ισραήλ. 

Σε δηλώσεις ύστερα από το Εθνικό μνημόσυνο των Μιχαλάκη και Ανδρέα Μακρίδη που τελέστηκε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κλήθηκε να σχολιάσει απόσπασμα συνέντευξης του σε κυριακάτικη εφημερίδα σύμφωνα με το οποίο θα επιδιώξει συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις για τις Προεδρικές εκλογές. 

«Η πίστη μου είναι πως η όποια προσπάθεια συνεργασίας θα πρέπει να γίνεται στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων και όχι συναλλαγής. Γι' αυτό και έχω πει ότι αμέσως μετά, εάν και εφόσον με τιμήσει το σώμα του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος δίδοντας μου το χρίσμα, θα επιδιώξω συναντήσεις με τις υπόλοιπες των πολιτικών δυνάμεων για να διαπιστωθεί κατά πόσον, και απ' ότι παρακολουθείτε, υπάρχει η σύμπτωση θέσεων, σε πλείστα όσα θέματα αλλά και μέσα από το διάλογο να δούμε το πώς επιτυγχάνουμε αυτές τις αναγκαίες συγκλίσεις, αλλά και με εθνική συνεννόηση», είπε. 

Κληθείς να σχολιάσει άλλο σημείο συνέντευξης του ότι δεν βλέπει λύση στο Κυπριακό εντός του 2012, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι «δυστυχώς εάν έλεγα το αντίθετο δεν θα έλεγα την αλήθεια. Και έμαθα να λέω πάντα αυτά που διαπιστώνω και αυτά που όχι μόνο εγώ, αλλά και το σύνολο του λαού μέσα από την αδιαλλαξία της Άγκυρας από τη μια, αλλά οφείλω να πω, και από κακούς χειρισμούς της δικής μας πλευράς», σημείωσε. 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου στην πρόσφατη επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου στην Κύπρο. 

Αφού αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Ερογλου, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε πως «εκείνο που έχει σημασία είναι ότι και μόνο η ενόχληση, αποδεικνύει πόση μεγίστη σημασία έχει η οικοδόμηση συμμαχιών με μικρά αλλά ισχυρά κράτη όπως είναι το Ισραήλ».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"