Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 5, 2013

Το καλοκαίρι του 2013 ο διάδοχος του iPhone 5

Εικόνα
Νέα Υόρκη:  Το δεύτερο τρίμηνο του 2013 θα ξεκινήσει η παραγωγή του επόμενου μοντέλου iPhone, διατηρώντας το μέγεθος και το σχήμα του iPhone 5, μεταδίδει η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη πρόσωπα εμπλεκόμενα στην διαδικασία. H κυκλοφορία του διαδόχου του iPhone 5 (που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2012) πιθανολογείται το καλοκαίρι.

Παρατηρητές της γειτονιάς στο Δήμο Λευκωσίας

Εικόνα
Λευκωσία:  Το θεσμό του παρατηρητή της γειτονιάς στην παλαιά Λευκωσία προωθεί ο δήμος της πρωτεύουσας, ενώ η Αστυνομία θα αυξήσει τις περιπολίες της για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας. Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης υποσχέθηκε χθες την παραχώρηση εξουσιών στους τροχονόμους του δήμου με την κατάλληλη εκπαίδευση.

Σε ιστοσελίδα πορνό παρέπεμψε από τουίτ του Bρετανός βουλευτής

Εικόνα
Λονδίνο:  Βρετανός βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος παρεπέμψε από τουίτ του σε πορνογραφική ιστοσελίδα, αντί σε πολιτικό άρθρο όπως ήθελε, προκαλώντας (το λιγότερο) έκπληξη σε όσους τον παρακολουθούν.

Μοναχός… μπάρμαν σπάει το κατεστημένο!

Εικόνα
Τόκιο:  Ένας βουδιστής ιερέας στην Ιαπωνία σπάει το κατεστημένο και παρουσιάζει το πρωτότυπο «Vow Bar» στο κέντρο του Τόκιο, προσφέροντας δροσερά κοκτέιλ μαζί με… προσευχές και κηρύγματα. Ο Yoshinobu Fujioka καθαρίζει με τα ποτά του την ψυχή και υπόσχεται τέλεια ευδαιμονία στους πελάτες του. Στον μπαρ δεν υπάρχει μουσική, ούτε οθόνη τηλεόρασης ούταν καν τζουκμπόξ. Μόνο ψαλμωδίες ακούγονται και θρησκευτικά τροπάρια, ενώ ο χώρος πλημμυρίζει από θυμίαμα και άρωμα κεριών.

Ενδείξεις για την σκοτεινή ύλη στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Εικόνα
Λονδίνο:  Οι πρώτες σαφείς ενδείξεις -αλλά όχι απτές αποδείξεις- για την ύπαρξη της σκοτεινής ύλης, της υποθετικής αλλά ως τώρα αόρατης μορφής ύλης που φαίνεται να αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο μέρος της μάζας του Σύμπαντος, παρουσιάστηκαν από διεθνή ομάδα επιστημόνων. Τα στοιχεία έρχονται από το Αλφα Μαγνητικό Φασματόμετρο (Alpha Magnetic Spectrometer - AMS), το «σούπερ» όργανο που έχει εγκατασταθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με αποστολή την ανίχνευση της κοσμικής ακτινοβολίας για τον εντοπισμό «εξωτικών» μορφών ύλης.

Πρόβατα επέζησαν μετά από 11 ημέρες κάτω από το χιόνι

Εικόνα
Σκωτία:  Έμειναν θαμμένα 11 ημέρες κάτω από το χιόνι κι όμως άντεξαν. Ανέλπιστη ήταν η χαρά του αγρότη Στιούαρτ Μακτίερ όταν ανακάλυψε ότι τα πρόβατά του ήταν ζωντανά επί μία βδομάδα κάτω από τόνους χιονιού.

* Ζώδια 5/4

ΚΡΙΟΣ Κάνετε ξαφνικές και ίσως και πολύ ακραίες κινήσεις από τις οποίες θα βγείτε μόνο κερδισμένοι για αυτό βαδίστε με σιγουριά γιατί τίποτε δεν θα πάει χαμένο. Οι συμβουλές από φίλους και η στήριξή τους σε ένα προσωπικό σας θέμα θα είναι πολύτιμες. Η επαφή με Υδροχόο σας προσφέρει δυνατότητες στο να κρατήσετε τις προσωπικές σας δυνάμεις και να κάνετε την κίνηση που αν χρειαστεί να σας βγάλει από αδιέξοδα και ψευδαισθήσεις και κρατήματα ετών. Προς το παρόν υπάρχει ένα κομμάτι μυστικής επαφής με ένα πρόσωπο που πιθανόν να είναι Παρθένος ή Ζυγός.

Απόρρητα πρακτικά καίνε τραπεζίτες

Εικόνα
Λευκωσία:  Κάτω από το μικροσκόπιο της Ερευνητικής Επιτροπής θα τεθούν προς διερεύνηση και αξιοποίηση, τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Βουλή και αφορούν το πλιάτσικο που στήθηκε στη Λαϊκή τράπεζα. Στο γραφείο του κ. Ομήρου φυλάσσονται στοιχεία που κατέθεσαν σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών, στις 26/3/2013, τα τρία μέλη του Δ.Σ. της Λαϊκής, Αντρέας Φιλίππου, Μάριος Χατζηγιαννάκης και Νίκος Χατζηνικολάου.

Αγνόησε τη Βουλή το Δ.Σ. του ΚΟΤ

Εικόνα
Λευκωσία:  Το Δ.Σ. του ΚΟΤ, σε προχθεσινοβραδινή συνεδρίασή του προχώρησε με κατά πλειοψηφία απόφαση στην πλήρωση μιας διευθυντικής θέσης στον Οργανισμό στη μισθολογική κλίματα Α15+1. Και αυτό παρά τις περί του αντιθέτου προτροπές βουλευτών των κυβερνώντων κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, την ίδια ημέρα το πρωί κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του ΚΟΤ ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Αλαλούμ ασυνεννοησίας Κυβέρνησης - Κεντρικής

Εικόνα
Λευκωσία:  Με την οικονομία να στηρίζεται σε μια κλωστή, η ασυνεννοησία στη διαχείριση των εξελίξεων συνεχίζεται. Στα όσα καταγράφηκαν τις προηγούμενες μέρες έρχεται να προστεθεί το θέμα των δήμων, η εκκρεμότητα με τα Ταμεία Προνοίας, οι προειδοποιήσεις ξένων επιχειρηματιών, που έχουν παγώσει οι δραστηριότητες τους κ.α.

«Είμαστε πιθανότατα άχρηστοι» λέει ένας από τους δέκα ιταλούς σοφούς

Εικόνα
Ρώμη:  Σε εφιάλτη εξελίχτηκε για τον πρόεδρο της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, η πρωτοβουλία του να συστήσει επιτροπή σοφών που θα επεξεργαστούν προτάσεις για την προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων και την έξοδο από την κρίση.

Στο 27% κατρακύλησε η δημοφιλία του Φρανσουά Ολάντ

Εικόνα
Παρίσι:  Η δημοφιλία του Φρανσουά Ολάντ σημείωσε νέα θεαματική πτώση τον Μάρτιο, καταγράφοντας ποσοστό 27%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται από την εφημερίδα Le Figaro.

Αδιαφάνεια στον πολιτικό βίο της Κύπρου διαπιστώνει το Συμβούλιο της Ευρώπης

Εικόνα
Βρυξέλλες:  Η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), σε έκθεσή της για την Κύπρο, σημειώνει την έλλειψη ουσιαστικού και συνεκτικού ελέγχου στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, των προεκλογικών εκστρατειών και επικρίνει τη μη δημοσίευση των δωρεών που χορηγούνται σε πολιτικούς πάνω από ένα ορισμένο όριο.