Αλαλούμ ασυνεννοησίας Κυβέρνησης - Κεντρικής

Αλαλούμ ασυνεννοησίας Κυβέρνησης - Κεντρικής
Λευκωσία: Με την οικονομία να στηρίζεται σε μια κλωστή, η ασυνεννοησία στη διαχείριση των εξελίξεων συνεχίζεται. Στα όσα καταγράφηκαν τις προηγούμενες μέρες έρχεται να προστεθεί το θέμα των δήμων, η εκκρεμότητα με τα Ταμεία Προνοίας, οι προειδοποιήσεις ξένων επιχειρηματιών, που έχουν παγώσει οι δραστηριότητες τους κ.α.

Ενώ με απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου τα χρήματα που οι δήμοι είχαν κατατεθειμένα στις τράπεζες θα εξαιρούνταν του κουρέματος, ωστόσο εξαιτίας παρερμηνειών παραμένουν δεσμευμένα δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία των δήμων.

Παράλληλα, τα Συμβούλια Αποχετεύσεων χάνουν €60 εκατ. από κονδύλια δανείων για τα έργα του αποχετευτικού και τα έργα βρίσκονται στον αέρα.

Στο μεταξύ, ρευστότητα καταγράφεται και ως προς την τελική λύση για τις καταθέσεις των ταμείων προνοίας, ενώ έντονες διαμαρτυρίες εκφράζονται πλέον ανοικτά από ξένες εταιρείες για τη συνέχιση των περιορισμών στις συναλλαγές.

Χθες, εκπρόσωποι των ξένων τραπεζών ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών ελευθεροποίηση των συναλλαγών μεταφέροντας σε αυτόν τα σοβαρά προβλήματα πελατών τους και υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο να εγκαταλείψουν την Κύπρο ξένες εταιρείες, όχι λόγω του κουρέματος καταθέσεων αλλά λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών που δεν τους επιτρέπουν να προχωρήσουν με τις εργασίες τους.

Παρόμοια παράπονα εκφράστηκαν και προς τον Αρχιεπίσκοπο από ομάδα Ρώσων επιχειρηματιών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"