Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 29, 2014

Επί τάπητος τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Εικόνα
Θέματα εποπτείας, Τράπεζας Κύπρου και μη εξυπηρετούμενων δανείων θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της αυριανής πρώτης ημέρας επαφών κλιμακίου της Τρόικας με τεχνοκράτες της Κεντρικής Τράπεζας, στο πλαίσιο της τρίτης κατά σειρά αξιολόγησης της εφαρμογής του κυπριακού προγράμματος σε σχέση με τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Κόβει 600 θέσεις εργασίας

Εικόνα
Η Vodafone σκοπεύει να περικόψει περίπου 600 θέσεις εργασίας στη Γερμανία, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 5,7% του εργατικού της δυναμικού στη χώρα, καθώς πασχίζει με τον σκληρό ανταγωνισμό και τα μειωμένα έσοδα, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. «Έχουμε ξεκινήσει εθελοντικές περικοπές θέσεων εργασίας. Κανείς όμως δεν είναι υποχρεωμένος να δεχτεί την προσφορά», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Συμφωνία στο ΣΑ για το ψήφισμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Εικόνα
Ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για το κείμενο του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, το οποίο συμφωνήθηκε και θα τεθεί σε ψηφοφορία το πρωί της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου. Η μοναδική αλλαγή στο αρχικό κείμενο που παρουσίασαν οι Βρετανοί ήταν στην τετάρτη παράγραφο του προοιμίου, η οποία σύμφωνα με διπλωματική πηγή βελτιώνεται.

Ο εργοδότης και το νεκρό βρέφος

Εικόνα
Σήμερα η Ρουμάνα, πέρσι η Βουλγάρα. Αλλοδαπή που απασχολείτο στον γεωργικό τομέα κατηγορήθηκε για απόκρυψη τοκετού όταν βρέθηκε πεταμένο σε κάλαθο απορριμμάτων το παιδί που γέννησε νεκρό. Καμία επίπτωση στον Κύπριο εργοδότη της ο οποίος παραδέχθηκε ότι διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις μαζί της και ο οποίος, μαζί με τη σύζυγό του, ήταν αυτοί που πέταξαν το νεκρό νεογνό στα σκουπίδια. Καταπέλτης για το περιστατικό η έκθεση της Επιτρόπου Διοίκησης, η οποία διαπίστωνε ότι για απόκρυψη τοκετού θα έπρεπε να κατηγορηθούν οι εργοδότες της και όχι η ίδια. Η αστυνομία όμως ξεμπέρδεψε με το να κατηγορήσει τη μητέρα, ενώ ούτε που διερεύνησε το ενδεχόμενο οι σεξουαλικές επαφές να ήταν προϊόν εκφοβισμού ή και βίας.

Βολεύει όλους να θάψουν και το DNA

Εικόνα
Ανεξήγητη στάση έναντι του ενδεχομένου ο πατέρας του πεντάχρονου παιδιού που έχασε τη μητέρα του στη Λάρνακα να είναι Κύπριος, τηρούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες. Ενώ πολλές ενδείξεις ενισχύουν, αν μη τι άλλο, την υποψία προς αυτή την κατεύθυνση και ενώ ο ίδιος ο φερόμενος ως πατέρας έδωσε δείγμα γενετικού υλικού, ουδείς δείχνει να ενδιαφέρεται να μάθει την αλήθεια. Απεναντίας, όλες οι προσπάθειες στρέφονται στον εντοπισμό των όποιων συγγενών της άτυχης Ρουμάνας, οι οποίοι θα κληθούν να αναλάβουν, εκτός από το θέμα της ταφής, και το πεντάχρονο παιδί. Με τον τρόπο αυτό θα κλείσει ο φάκελος χωρίς να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα της κυπριακής κοινωνίας.

Ξεκινά επαφές στην Κύπρο η Τρόικα

Εικόνα
Ξεκινούν σήμερα οι επαφές κλιμακίου της Τρόικας στην Κύπρο, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης της εφαρμογής του κυπριακού προγράμματος. Σε σχέση με τον χρηματοπιστωτικό τομέα, στο επίκεντρο των επαφών της Τρόικας με τεχνοκράτες της Κεντρικής Τράπεζας θα είναι θέματα εποπτείας, Τράπεζας Κύπρου και μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ομπάμα: Στόχος η ενίσχυση της μεσαίας τάξης

Εικόνα
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, δεσμεύτηκε να παρακάμψει το Κογκρέσο και να αναλάβει μόνος του δράση προκειμένου να ενισχύσει τη μεσαία τάξη της Αμερικής, κατά τη διάρκεια ομιλίας που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα. Ο Ομπάμα κήρυξε, ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, μελών του Ανώτατου Δικαστηρίου και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων, την ανεξαρτησία του από το Κογκρέσο, ανακοινώνοντας μια σειρά εκτελεστικών αποφάσεων – μια κίνηση που αναμένεται να πυροδοτήσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ αυτού και των Ρεπουμπλικάνων, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.