Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 29, 2013

Η Τρόικα άρχισε βαθυσκόπηση της εφαρμογής του Μνημονίου– Στα θέματα και αποκλιμάκωση των δανειστικών επιτοκίων.-

Εικόνα
Με επίκεντρο τη χρηματοπιστωτική αναδιάρθρωση της Τράπεζας Κύπρου, του Συνεργατισμού και της Ελληνικής Τράπεζας άρχισαν στη Λευκωσία οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και Τρόικας στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης της πορείας εφαρμογής του κυπριακού μνημονίου. Στη χθεσινή εναρκτήρια συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών, 

Δεν είναι ο Μπεν.... που χάθηκε στην Κω το 1991.- Αρνητικό το τεστ DNA.-

Εικόνα
Αρνητικό είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το αποτέλεσμα του τεστ DNA για τον μικρό Μπεν.  Βάση των επιστημονικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν, ο νεαρός που εντοπίστηκε στη Λεμεσό δεν είναι ο Μπεν Νίνταμ  (Ben  Needham ),  ο οποίος χάθηκε στην Κω το 1991 σε ηλικία 21 μηνών, ενώ διέμενε με τον παππού και τη γιαγιά του.

Έστειλε στην Επ. Θεσμών τα συμβόλαια Alvarez & Marsal και Pimco ο Δημητριάδης – Ζητεί να παραμείνουν εμπιστευτικά.- Η Βουλή θέλει και άλλα στοιχεία.-

Εικόνα
Τα συμβόλαια της Alvarez & Marsal και της Pimco βρίσκονται πλέον ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημήτρη Συλλούρη.

Νομικά μέτρα κατά της Άlvarez&Marsal ζητεί το ΔΣ της Κεντρικής – Καταστροφικές για την Κυπριακή οικονομία οι ενέργειές της.-

Εικόνα
Στα άκρα οδηγείται η συζήτηση μεταξύ μελών του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας τα οποία έχουν ισχυρή άποψη για τον οίκο Alvarez & Marsal και τις επιπτώσεις που είχε ο τρόπος που υπέβαλε και επέβαλε τα σχέδια του. Εσωτερικό σημείωμα μελών του ΔΣ, αφού πρώτα απαριθμεί μία σειρά από σκοπιμότητες οι οποίες οδήγησαν το τραπεζικό σύστημα και κατ’ επέκταση την κυπριακή οικονομία στην κατάρρευση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όχι απλά δεν πρέπει να καταβληθεί η αμοιβή επιτυχίας, αλλά η ΚΤ θα πρέπει να κινηθεί νομικά κατά του οίκου.

Με τιμές αρχηγού κράτους έφθασε στην Κύπρο η Tιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα - Προσκύνημα-συμβολή στην αναστύλωση της κατεχόμενης Ιεράς Μονής.-

Εικόνα
Η Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα μεταφέρθηκε από την Πάτρα χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας με στρατιωτικό αεροπλάνο C-130, της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, και την υποδέχθηκε η Εκκλησία της Κύπρου, ενώ στις 18:00, πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία η τελετή άφιξης, από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο, όπου και θα παραμείνει για μία εβδομάδα προτού αναχωρήσει, από το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Πάφου.

Γιατί τα φυτά ζουν περισσότερο από τα ζώα.- «Σύστημα ασφαλείας» προστατεύει τη λειτουργία των βλαστικών κυττάρων των φυτών.-

Εικόνα
Η διαλεύκανση του μηχανισμού με τον οποίο τα φυτά προστατεύουν τα πολύτιμα βλαστικά τους κύτταρα ίσως εξηγεί γιατί τα φυτά ζουν συχνά εκατοντάδες χρόνια περισσότερο από ό,τι τα ζώα, υποστηρίζουν βέλγοι ερευνητές. Τόσο στα ζώα όσο και στα φυτά, η ανάπτυξη και η δημιουργία νέων ιστών εξαρτάται από τα λεγόμενα βλαστικά κύτταρα, μη

ΚΑΙΡΟΣ: Κυρίως αίθριος με σταθερή θερμοκρασία στους 28β.-

Εικόνα
Ασθενής χαμηλή πίεση καλύπτει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Στα δυτικά παράλια το απόγευμα οι άνεμοι θα τραπούν δυτικοί ως βορειοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη,

Δεν γίνεται διάλογος χωρίς τις βασικές αρχές

Εικόνα
Οταν αμφισβητούνται βασικές αρχές που διέπουν τη μορφή της λύσης, είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι ένας διάλογος για το Κυπριακό, κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα μπορούσε να αποδώσει είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Κρατική βοήθεια γιοκ σε όσους πάνε στην επιτροπή

Εικόνα
Διακοπή της όποιας κυβερνητικής βοήθειας λαμβάνουν οι πρόσφυγες που αποτείνονται στην επιτροπή αποζημιώσεων των κατεχομένων είναι ανάμεσα στις εισηγήσεις που θα εξετάσει σύντομα η αρμόδια διυπουργική επιτροπή. Παράλληλα όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», εξετάζεται και μια σειρά θετικών μέτρων, όπως αναστολή των διώξεων για οικονομικές οφειλές ατόμων που έχουν περιουσία στα κατεχόμενα. Χαρακτηριστικό είναι το αριθμητικό δεδομένο που τέθηκε υπόψη της κυβέρνησης, ότι εάν η επιτροπή αποζημιώσεων εξαγοράσει ακόμα 300.000 σκάλες γης, η ελληνοκυπριακή γη θα μειοψηφεί στα κατεχόμενα.

Συνομιλίες χωρίς σωστή βάση θα αποτύχουν

Εικόνα
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να ετοιμαστεί καταλλήλως και μετά να αρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, προσθέτοντας πως αν ξεκινήσουν χωρίς τη σωστή βάση τότε θα αποτύχουν, "όπως αποτύχαμε τόσες δεκαετίες".

Μοναχές άρπαξαν οστά από νεκροταφείο

Εικόνα
Μία ανατριχιαστική ιστορία φέρνουν στο φως τα κυπριακά μέσα με πρωταγωνίστριες την ηγουμένη και μοναχές της Μονής Ηρακλειδίου στην Πάφο. Το περιστατικό σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά συνέβη προχθές: Η ηγουμένη και εννέα μονάχες της Μονής Ηρακλειδίου κατέστρωσαν οργανωμένο σχέδιο αρπαγής οστών γυναίκας από το κοιμητήριο του χωριού Λάσα διότι την θεωρούν αγία.

Ομήρου: Η Κύπρος χρειάζεται τομές

Εικόνα
Η Κύπρος χρειάζεται τομές που θα σαρώσουν τις αγκυλώσεις του χθες και τα κατεστημένα του σήμερα, χρειάζεται να δώσει πειστικές απαντήσεις για την ανάκτηση της αυτοδυναμίας του πολιτικού συστήματος, για ένα μοντέλο διακυβέρνησης, που θα ρυθμίζει ένα σύγχρονο, αποκεντρωμένο, φιλικό και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος πρόσθεσε πως η αντιμετώπιση της οικονομικής, κοινωνικής και θεσμικής κρίσης, δεν είναι αρκετό να επιδιώκεται με τα όποια μέτρα οικονομικού χαρακτήρα, αφού οι αλλαγές είναι τώρα αναγκαίες όσο ποτέ, σε ένα κόσμο που μεταβάλλεται ραγδαία και γίνεται όλο και περισσότερο ανταγωνιστικός.

Εμπρησμός κτηνοτροφικών μονάδων στην Πάφο

Εικόνα
 Σε κακόβουλη ενέργεια αποδίδει η Αστυνομία την φωτιά που ξέσπασε χθες τη νύχτα σε δύο κτηνοτροφικά υποστατικά στην κοινότητα των Κονιών στην Πάφο. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, ο εμπρησμός σημειώθηκε στις 20:30  στα δύο υποστατικά που είχαν μπάλες σανού,  η αξία των οποίων ανέρχεται στις 8.000 ευρώ. Στην σκηνή μετέβησαν μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ύστερα από εξετάσεις που διενήργησαν διαπίστωσαν πως η φωτιά τέθηκε κακόβουλα.

Δήλωσε Ρουμάνος ο νεαρός που μοιάζει με τον Μπεν

Εικόνα
Eντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λεμεσό ο νεαρός άνδρας που αναζητείτο βάσει της ομοιότητάς του με σκίτσο της βρετανικής αστυνομίας για το πώς υποθέτει ότι θα είναι σήμερα ο μικρός Μπεν Νίνταμ, που είχε εξαφανιστεί πριν από 22 χρόνια στην Κω, όταν ήταν ενάμιση έτους. Ο νεαρός εντοπίστηκε σε πολύ μικρή απόσταση από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, όπου λήφθηκε το βίντεο, το οποίος είχε σημάνει συναγερμό στις Αρχές.