Συνομιλίες χωρίς σωστή βάση θα αποτύχουν


Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να ετοιμαστεί καταλλήλως και μετά να αρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, προσθέτοντας πως αν ξεκινήσουν χωρίς τη σωστή βάση τότε θα αποτύχουν, "όπως αποτύχαμε τόσες δεκαετίες".


Σε δηλώσεις του μετά τη Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, στη Λευκωσία, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε πως συμφωνεί πλήρως με τις θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν πρέπει να επιδιωχθεί με κανένα τρόπο η επανάληψη ενός διαλόγου, απλώς για χάρη των συνομιλιών και για χάρη μιας πρόσκαιρης τάχα επιτυχίας ότι επαναρχίζει ο διάλογος.

Επίσης, ανέφερε πως περαιτέρω ενημέρωση θα γίνει αύριο από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

«Πρέπει να ετοιμαστούν καταλλήλως και μετά να αρχίσουν οι συνομιλίες. Αν ξεκινήσουν χωρίς σωστή βάση θα αποτύχουν, όπως αποτύχαμε τόσες δεκαετίες», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σε σχέση με την ενότητα,  είπε πως «δυστυχώς λείπει, αλλά πρέπει να συμβάλουμε όλοι σε αυτή την ενότητα, για να επιτύχουμε όπως πέτυχε τότε τη μεγάλη νίκη το έθνος».

Αναφερόμενος στο μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου, είπε πως «η επιτυχία του ελληνικού έθνους κατά τον β' παγκόσμιο πόλεμο ήταν απότοκο της ενότητας όλου του λαού και όλου του έθνους», προσθέτοντας πως «αυτή την ενότητα χρειαζόμαστε σήμερα και εμείς σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"