Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 7, 2014

Η ειρηνευτική διαδικασία θα φέρει σταθερότητα

Εικόνα
Οι εξελίξεις αυτή τη στιγμή στο Κυπριακό είναι θετικές, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, από την Ιταλία, έπειτα από συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Βενιζέλο, προσθέτοντας ότι η ειρηνευτική διαδικασία θα φέρει σταθερότητα στην Κύπρο.

Φάρμακο 3 εκατ. για έναν ασθενή!

Εικόνα
Σχεδόν διπλάσιες ποσότητες φαρμάκου δόθηκαν σε αιμορροφιλικό ασθενή, εκτοξεύοντας τις δαπάνες για τη διετή θεραπεία του κατά 678.886 ευρώ.

Η ΑΗΚ παίρνει τη ΡΑΕΚ στο Ανώτατο

Εικόνα
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΑΗΚ καταθέτει σήμερα προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας την ακύρωση απόφασης που έλαβε η ΡΑΕΚ για μείωση των βασικών διατιμήσεων ρεύματος κατά 8%. Το δ.σ. της Αρχής θεωρεί ότι η απόφαση μειώνει τα πλεονάσματα και κατ’ επέκταση την αξία του οργανισμού, σε μια περίοδο που τα μεγέθη αυτά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, καθώς η Πολιτεία έχει ανοίξει το δρόμο για αποκρατικοποίηση. Η ΑΗΚ ευνοεί την ανακούφιση των καταναλωτών, αλλά μετά την οριστικοποίηση των ετήσιων πλεονασμάτων της, ώστε να μην εμφανίζεται μειωμένη η κερδοφορία της. 

Η πρώτη ψηφιακή ληστεία bitcoin

Εικόνα
Μετά το πρώτο «λουκέτο» σε ανταλλακτήριο bitcoin, ήρθε και η πρώτη διαδικτυακή ληστεία στο ψηφιακό νόμισμα.

Η Ολλανδία πάγωσε ουκρανικά περιουσιακά στοιχεία

Εικόνα
Η Ολλανδία πάγωσε ουκρανικά περιουσιακά στοιχεία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ μετέδωσαν την Πέμπτη το βράδυ τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τον υπουργό Οικονομικών της χώρας.

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου οι οκτώ εμπλεκόμενοι

Εικόνα
Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείο Κύπρου, που συνέρχεται σήμερα στη Λάρνακα, αρχίζει η απευθείας δίκη στην οποία παραπέμφθηκαν οι οκτώ εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της αγοράς από το Ταμείο Συντάξεων της CYTA τ/κ τεμαχίου στη Δρομολαξιά.

Παράνομο το δημοψήφισμα στην Κριμαία

Εικόνα
Συντονισμένα καταδικάζουν Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση τις ρωσικές κινήσεις προσάρτησης της Κριμαίας, προχωρώντας σε στοχευμένες κυρώσεις και προειδοποιώντας με περαιτέρω μέτρα εάν η Ρωσία επιμείνει. Για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου κατηγόρησε τη Ρωσία ο Μπαράκ Ομπάμα από το Λευκό Οίκο, την ώρα που στις Βρυξέλλες οι «28» χαρακτήριζαν επίσης «παράνομο» το σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα στην Κριμαία.

Στο δρόμο τα σώματα ασφαλείας για τις περικοπές

Εικόνα
Πάνω από 15.000 αστυνομικοί και μέλη των σωμάτων ασφαλείας, σύμφωνα με τους διοργανωτές, διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, Λισαβόνα, την Πέμπτη το βράδυ κατά των πολιτικών λιτότητας και των περικοπών στους μισθούς τους, ερχόμενοι σε «ευθεία σύγκρουση» με συναδέλφους τους έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου.