Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 8, 2014

Διώκεται ποινικά ο Σωτήρης Κολέττας

Εικόνα
Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί ο τελών σε διαθεσιμότητα διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, Σωτήρης Κολέττας. Οι ποινικές έρευνες στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίον του σε τρεις υποθέσεις. 

Προστασία σε θεσμικό πλαίσιο

Εικόνα
Η χθεσινή σύγκλιση της επιτροπής Νομικών για να εξεταστούν τροπολογίες που είχε εξαγγείλει ο εκ των εισηγητών της πρότασης για δικαστική προστασία της κύριας κατοικίας, βουλευτής Ν. Νικολαϊδης- παρά τον ελιγμό ΕΔΕΚ και ΑΚΕΛ να μην τις καταθέσουν τελικά για να μην επηρεάσουν την ειλημμένη απόφαση- ήταν αρκετή για να ανατρέψει το σκηνικό. 

Η Ρωσία επιβεβαίωσε στο ΑΚΕΛ θέσεις αρχών στο Κυπριακό

Εικόνα
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ επαναβεβαίωσε τη θέση αρχών της Ρωσίας σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού, ξεκαθαρίζοντας ότι οι θέσεις τους έχουν ως αφετηρία τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Και υποβρύχιο ρομπότ στις έρευνες

Εικόνα
Ένα υποβρύχιο ειδικό ρομποτικό σκάφος μπαίνει σήμερα στο «κυνήγι» του μαλαισιανού αεροσκάφους που αναζητά όλος ο πλανήτης από τις 8 Μαρτίου.

Στο 2,8% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα

Εικόνα
Στο 2,8% του ΑΕΠ ανήλθε το δημόσιο χρέος της Ιταλίας τ 2013, μόλις κατά 0,1% μικρότερο από το αντίστοιχο του 2012, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Η Gazprom θα τηρήσει τις δεσμεύεις της

Εικόνα
Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Gazprom θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στη Γερμανία όσον αφορά τις παραδόσεις φυσικού αερίου, όποιες και αν είναι οι  διπλωματικές εντάσεις με αφορμή την ουκρανική κρίση, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Αλεξάντρ Μεντβέντεφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική  εφημερίδα Χάντελσμπλατ.

ΗΠΑ: Αποκαθίσταται το επίδομα ανεργίας

Εικόνα
Σε μια ψηφοφορία 59 υπέρ και 38 κατά, η αμερικανική Γερουσία ψήφισε τη Δευτέρα ένα νομοσχέδιο για την αποκατάσταση των επιδομάτων ανεργίας που είχαν κοπεί για 2,4 εκατομμύρια Αμερικανούς.

Επαναβεβαίωση στήριξης ΗΠΑ σε συνομιλίες

Εικόνα
Σε ερωτήσεις για το Kυπριακό απάντησε στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι. Σε ερώτηση για τη συνάντηση Μαυρογιάννη – Μπερνς την περασμένη Πέμπτη, επανέλαβε τη δήλωση του αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ότι ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής κι ο Αμερικανός Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών συζήτησαν τις προσπάθειες διευθέτησης του κυπριακού. Χαρακτήρισε τη συνάντηση μέρος των περιοδικών επαφών του Υπουργείου Εξωτερικών με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στις συνομιλίες του κυπριακού.