Η Gazprom θα τηρήσει τις δεσμεύεις της


Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Gazprom θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στη Γερμανία όσον αφορά τις παραδόσεις φυσικού αερίου, όποιες και αν είναι οι  διπλωματικές εντάσεις με αφορμή την ουκρανική κρίση, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Αλεξάντρ Μεντβέντεφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική  εφημερίδα Χάντελσμπλατ.
 
"Τηρούμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στη Γερμανία", είπε ο Μεντβέντεφ σύμφωνα  με αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Ολόκληρο το  κείμενο θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας. 
 
Η κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με την Ουκρανία και η απειλή για επιβολή  οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας άνοιξαν στη Γερμανία μια γενικότερη  συζήτηση για την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας από το ρωσικό φυσικό αέριο. Το  35% του φυσικού αερίου που χρειάζεται η Γερμανία προέρχεται από την Gazprom. 
 
"Τι νόημα θα είχε να αρνηθούμε τα έσοδα που μας φέρνουν οι εξαγωγές φυσικού  αερίου;" διερωτήθηκε ο Μεντβέντεφ, υπενθυμίζοντας επίσης ότι ο όμιλος θα  υποχρεωθεί να καταβάλει υψηλές αποζημιώσεις εάν δεν τηρήσει τις συμφωνίες του. 
 
Πολλοί στη Γερμανία φοβούνται ότι η Μόσχα θα απαντήσει στις ευρωπαϊκές κυρώσεις  κλείνοντας τις "κάνουλες" του φυσικού αερίου, ωστόσο ο αντιπρόεδρος της Gazprom  δήλωσε χαρακτηριστικά: "Το φυσικό αέριο δεν είναι όπλο, είναι εμπόρευμα".  Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη χρειάζονται κάποιον που "θα παίξει το ρόλο του κακού" και  "φαίνεται ότι εμείς τους κάνουμε για το ρόλο", κατέληξε. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"