Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 15, 2013

Γεννήθηκε εν πτήσει, απέκτησε το όνομα αεροσυνοδού

Εικόνα
Ένα υγιέστατο κοριτσάκι γέννησε μία επιβάτης στη διάρκεια πολύωρης πτήσης από τη Σιβηρία στην Αρμενία. Το κοριτσάκι πήρε το όνομα Χασμίκ, από την αεροσυνοδό που βοήθησε την 31χρονη επιβάτη να γεννήσει εν πτήσει.

Αφήστε τα βιβλία αυτοβοήθειας και διαβάστε Σαίξπηρ, προτρέπει έρευνα

Εικόνα
Λίβερπουλ: Να αφήσουμε στην άκρη τα βιβλία αυτοβοήθειας και να διαβάσουμε κλασικούς συγγραφείς προτρέπει νέα επιστημονική έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, βάσει της οποίας η ανάγνωση κλασικών έργων έχει ευεργετική επίδραση στον εγκέφαλο και μας οδηγεί σε στιγμές ενδοσκόπησης.

Εκατοντάδες κυνηγοί στην αναζήτηση πυθώνων στα έλη της Φλόριντας

Εικόνα
Μαϊάμι: Σχεδόν 800 άνθρωποι προθυμοποιήθηκαν να αναζητήσουν πύθωνες που απειλούν το ευαίσθητο οικοσύστημα στα έλη Εβεργκλέιντς στη Φλόριντα.

Από την περασμένη εβδομάδα και για περίπου ένα μήνα όσο θα διαρκεί το Python Challenge 2013 θα αναζητούν και θα προσπαθήσουν να σκοτώσουν τους ασιατικούς πύθωνες που ζουν στην περιοχή.

Σαν σήμερα. . .15 Ιανουαρίου

Εικόνα
Γεγονότα588 π.Χ: Ο Ναβουχοδονόσορ ξεκινά την πολιορκία της Ιερουσαλήμ. Θα την καταλάβει στις 18 Ιουλίου 586 π.Χ. και θα την καταστρέψει. 1820: Ο Ιωάννης Καποδίστριας, εκτιμώντας ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα στον Αγώνα από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών του Τσάρου και αμφιβάλλοντας για τις δυνατότητες της Φιλικής Εταιρείας, δεν αποδέχεται την πρόταση του Εμμανουήλ Ξάνθου να αναλάβει την ηγεσία της τελευταίας.

Όλα τα Ζώδια 15/1

ΚΡΙΟΣ «Ανάπαυλα» Η μέρα είναι ευνοϊκή για να σηκώσετε χειρόφρενο, να σταματήσετε και να ξεκουραστείτε. Πολύ πιθανόν να θελήσετε να κάνετε κάτι για να διαγράψετε κάποια συναισθηματικά ή παλιά αρχεία που στριμώχνονται στη ψυχή σας ενώ το αόρατο θα γίνει ορατό. Κάποια συζήτηση με προϊσταμένους για οικονομικά θέματα μπορεί να έχει θετική εξέλιξη ενώ ένα κρυφό φλερτ στο χώρο της εργασίας μπορεί να σας προσφέρει ικανοποίηση. Οι γεννημένοι του 1976 θα δώσετε έμφαση σε φιλικές σχέσεις.

ΕΛΛΑΔΑ: Επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ

Εικόνα
Σφαίρες στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά – Σε συναγερμό η  Αστυνομία.- ΑΘΗΝΑ: Συναγερμό έχει προκαλέσει στις αστυνομικές αρχές και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ που σημειώθηκε στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού 340. Ειδικότερα, στις 3 τα ξημερώματα, ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στα γραφεία της ΝΔ και κινητοποιήθηκε η αστυνομία που έσπευσε στην περιοχή για να διαπιστώσει τι έχει συμβεί.

Νομική ευθύνη για την έκρηξη στο Μαρί αποδέχεται το κράτος

Εικόνα
Και όμως οι πολιτικές ευθύνες εξακολουθούν να μένουν ορφανές, επισημαίνει ο Νικόλας Παπαδόπουλος- Εξώδικος διακανονισμός με τις αντασφαλιστικές εταιρείες.-  Το κράτος θα πληρώσει 99 εκ. ευρώ.-  Σε εξωδικαστικό διακανονισμό κατέληξε το κράτος με την ΑΗΚ, για τις αποζημιώσεις που θα καταβληθούν στους αντασφαλιστές για την κάλυψη των ζημιών που προέκυψαν στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Βασιλικού συνεπεία της έκρηξης στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης. Σύμφωνα με εμπιστευτικό σημείωμα προς τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών η κυβέρνηση θα καταβάλει 99 εκατομμύρια ευρώ για διευθέτηση των απαιτήσεων των αντασφαλιστών με την καταβολή 15 εκατομμυρίων στις 28 Ιανουαρίου το 13 και 6 εξαμηνιαίες δόσεις των 14 εκατομμυρίων ευρώ, από 28 Ιουλίου το 13 μέχρι 28 Ιανουαρίου το 2016.

ΧΡΕΟΣ: Στην Κύπρο τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής

Εικόνα
Η ΠΙΜΚΟ επιμένει στα ακραία κριτήρια που το ανεβάζουν στα 10 δις.- Άκαρπες οι προσπάθειες ΥΠΟΙΚ και Βλάκροκ για μείωση.- Στην Κύπρο βρίσκονται από χθες τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής προκειμένου να εξετάσουν συγκεκριμένα σημεία της μεθοδολογίας της Pimco επί των οποίων υπάρχουν διαφωνίες. Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, στην οποία πέραν των κυπριακών αρχών (ΥΠΟΙΚ ΚΤΚ) συμμετέχουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και το ΔΝΤ."Θα είναι όλα τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, για να συζητήσουν τα σημεία της μεθοδολογίας επί των οποίων υπάρχουν αντίθετες απόψεις", ανέφερε η κ. Στυλιανού.

Να μειωθεί η τιμή ηλεκτρισμού κατά 10% ζητείται από την ΑΗΚ

Συνάντηση του Προέδρου της Επ. Εμπορίου Λ. Χριστοφόρου με τη ΡΑΕΚ.-  Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου κάλεσε την Κυβέρνηση που ελέγχει, όπως είπε, «κρατικούς και ημικρατικούς οργανισμούς, να τιθασεύσει την ακρίβεια και τους λογαριασμούς» αλλά και την αγορά να απορροφήσει την αύξηση μιας ποσοστιαίας μονάδας του ΦΠΑ για να μην μετακυλιστεί στους καταναλωτές, που θα είναι ένα ακόμη ανεπανόρθωτο πλήγμα στην αγοραστική τους δύναμη. Επίσης, ο κ. Χριστοφόρου κάλεσε την ΑΗΚ και την Επιτροπή Σιτηρών «να μειώσουν ή να περιορίσουν τις αυξητικές τιμές στα τιμολόγια των υπηρεσιών που προσφέρουν», ενώ ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία να συναντηθεί μαζί με άλλους βουλευτές με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕΚ) για να καταθέσει επισήμως τη θέση και την άποψη ότι «η ΑΗΚ οφείλει να μειώσει τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι και 10%, που θα επιφέρει θετική επενέργεια και στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις».

Μυστικό γεύμα Αρχιεπισκόπου με Διοικητή και ΥΠΟΙΚ

Εικόνα
Συζήτηση για συγχωνεύσεις τραπεζών.- Σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος πάει στην Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με Παπούλια και Σαμαρά.- Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και Υπουργός Οικονομικών, παρακάθισαν χθες το μεσημέρι σε γεύμα στην Αρχιεπισκοπή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Θέμα συζήτησης τα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Ερογλου: «Να δούμε τι νέα μας φέρνει ο Ντάουνερ»

Εικόνα
Σήμερα η συνάντηση τους.-  «Να δούμε τι νέα μας φέρνει» δήλωσε ο Ντερβίς Ερογλου για τη συνάντηση  του συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε μια συνάντηση που είχε και αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Τ/κ ηγέτης σημείωσε ότι το σημαντικό είναι να ειδωθούν οι πραγματικότητες, να γίνουν αποδεκτές και να γίνει αποδεκτό πως και οι Τ/κ έχουν δικαίωμα να ζήσουν σε αυτό το νησί όπως οι Ε/κ και πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία υπό το φως των σημερινών πραγματικοτήτων.

Το «Spiegel» επανέρχεται στη «βοήθεια προς Ρώσους ολιγάρχες»

Εικόνα
Το γερμανικό περιοδικό Spiegel, σε αφιέρωμα του για την Κύπρο, επαναλαμβάνει τα περί ξεπλύματος χρήματος στο νησί, και επικαλείται εκ νέου τα στοιχεία έκθεσης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία αν οι Βρυξέλλες παρέχουν βοήθεια στην Κύπρο, οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα πληρώσουν για την προστασία των παράνομων περιουσιακών στοιχείων των Ρώσων ολιγαρχών. Το περιοδικό ισχυρίζεται ότι αυτή η διαπίστωση ανέβαλε την απόφαση του Γιούρογκρουπ για το πρόγραμμα βοήθειας προς την Κύπρο, τη στιγμή που χώρες-συνεισφορείς στον κοινοτικό προϋπολογισμό, όπως η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ολλανδία εξέφρασαν ανησυχίες. Επικαλείται παράλληλα τη συνέντευξη Σιαρλή στο Spiegel στην οποία ο Υπουργός Οικονομικών απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι η Κύπρος είναι φορολογικός παράδεισος.

Δύο άτομα με χειροπέδες για τρία κιλά κάνναβης σε ταράτσα

Στη σύλληψη δυο προσώπων, ηλικίας 65 και 52 χρόνων, με δικαστικά εντάλματα προχώρησε η Αστυνομία για διευκόλυνση των ανακρίσεων αναφορικά με υπόθεση ναρκωτικών. Ύστερα από πληροφορία εντοπίστηκαν από την Αστυνομία στην οροφή του σπιτιού του 65χρονου στη Λάρνακα, μέσα σε δοχείο, 2,700 γραμμάρια περίπου κάνναβη. Οι Αστυνομικοί αφού έθεσαν το σπίτι υπό παρακολούθηση, γύρω στις 6.20π.μ. εντόπισαν τον 52χρονο να παραλαμβάνει το συγκεκριμένο δοχείο από την οροφή του σπιτιού.