Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 21, 2013

Moody's: Παραμένουν ο κίνδυνοι στην Πορτογαλία

Εικόνα
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Πορτογαλίας για το 2014 «αντικατοπτρίζει τη δέσμευση» της χώρας, που έχει λάβει διεθνή βοήθεια, «να μειώσει το έλλειμμά της, όμως παραμένουν σοβαροί κίνδυνοι» όσον αφορά την εφαρμογή του, εκτίμησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Αρχικός συμβιβασμός ύψους 13 δισ. δολαρίων

Εικόνα
Σε αρχικό συμβιβασμό μαμούθ ύψους 13 δισεκατομμυριών δολαρίων ήρθε, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η εταιρεία JPMorgan με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για μια σειρά υποθέσεων υποθήκης κατοικιών.

Οι χαμηλά αμειβόμενοι τα θύματα της ανεργίας

Εικόνα
Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας στην Κύπρο τα τελευταία έξι χρόνια, έπληξε κυρίως τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα όπως οι νέοι, οι εργάτες, οι πωλητές και οι τεχνίτες, με αποτέλεσμα να ανοίγει η κοινωνική ψαλίδα στο νησί, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τη Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου.

Θα λάβουμε αποφάσεις που δεν τόλμησαν οι προηγούμενοι

Εικόνα
Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη θα πράξει ακριβώς το αντίθετο από ότι έπραττε η προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή θα λάβει αποφάσεις για διόρθωση της κυπριακής οικονομίας με ορίζοντα μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Ζητήσαμε αέριο από το Λεβιάθαν

Εικόνα
Στις κοινές εξαγωγές φυσικού αερίου, αλλά και στην παροχή αερίου από το Ισραήλ για ηλεκτροπαραγωγή στην Κύπρο,  εστιάζεται ο διάλογος σε θέματα ενέργειας που ξεκίνησαν οι δύο χώρες. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, το Ισραήλ αντικρίζει θετικά τα δύο αυτά θέματα και ο διάλογος θα συνεχιστεί.

Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητά το ΕΒΕ

Εικόνα
Περαιτέρω στήριξη και ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είναι η ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας ζήτησε από την Κυβέρνηση ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας Οθωνας Θεοδούλου, προσθέτοντας πως και ο ΚΟΤ θα πρέπει να έρθει αρωγός στη δημιουργία μικρών οικογενειακών ξενοδοχειακών μονάδων τόσο στα ορεινά χωριά όσο και σε διατηρητέα σπίτια στις πόλεις.

Διαδήλωση κατά της λιτότητας στην Ιταλία

Εικόνα
Στην πλατεία Πόρτα Πια της Ρώμης πέρασαν την νύχτα με σκηνές πολλά μέλη των οργανώσεων που πήραν μέρος χθες στη διαδήλωση κατά των πολιτικών λιτότητας που οργανώθηκε στην ιταλική πρωτεύουσα.