Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 12, 2012

Το Chariot πήγε τελικά με τα πυρομαχικά του στη Συρία

Εικόνα
Το Chariot πήγε τελικά με τα πυρομαχικά του στη Συρία 12/01/2012 Για επιπολαιότητες και ερασιτεχνισμούς επικρίνει την Κυβέρνηση η Αντιπολίτευση. – Ενεργήσαμε με στόχο το εθνικό συμφέρον, απαντά το Προεδρικό. Ουδέποτε έφθασε στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας στην Τουρκία, το ρωσικών συμφερόντων πλοίο Chariot, όπως ο πλοίαρχος του δήλωσε στις Κυπριακές αρχές την Τετάρτη, για να του επιτραπεί να αποπλεύσει από το λιμάνι της Λεμεσού. Αντίθετα σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών αρχών, τις οποίες επιβεβαίωσε και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Νοβόστι», το Chariot κατέπλευσε χθες το μεσημέρι στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, με το εξήντα τόνων φορτίο όπλων και πυρομαχικών που μετέφερε.

Διασύνδεση Κύπρου - Ελλάδας με Φ. Αέριο και Ηλεκτρισμό

Εικόνα
Διασύνδεση Κύπρου - Ελλάδας με Φ. Αέριο και Ηλεκτρισμό 11/01/2012 Σημαντικές συνομιλίες Γ. Παπακωνσταντίνου στη Λευκωσία Στην προοπτική διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας με αγωγούς με στόχο τη διοχέτευση του φυσικού αερίου, αναφέρθηκε ο Έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, o οποίος πραγματοποίησε χθες μονοήμερη επίσημη επίσκεψη στη Λευκωσία. Η επίσκεψη Παπακωνσταντίνου σφραγίστηκε από σημαντικές συμφωνίες για την προοπτική συνεργασίας στα ενεργειακά θέματα. Ο Έλληνας Υπουργός είδε διαδοχικά την Υπουργό Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου, την Επιτροπή εμπειρογνωμόνων και τον Υπουργό Γεωργίας Σοφοκλή Αλετράρη.

«Η Άγκυρα αποκαλύπτει τους διχοτομικούς στόχους της»

Εικόνα
«Η Άγκυρα αποκαλύπτει τους διχοτομικούς στόχους της» 12/01/2012 Ο Κυβ. Εκπρόσωπος καλεί την Διεθνή Κοινότητα να υποδείξει στην Τουρκία να υλοποιήσει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ Αναφερόμενος στις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί σχεδίου β' και για λύση στη βάση δύο χωριστών κρατών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ. Στεφάνου κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να υποδείξει στην Άγκυρα ότι ήρθε ο καιρός να υλοποιήσει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Κύπρο.

Μαρκουλλή: Δεν θα επιτρέψουμε στις τουρκικές προκλήσεις να επηρεάσουν την Προεδρία

Εικόνα
Μαρκουλλή: Δεν θα επιτρέψουμε στις τουρκικές προκλήσεις να επηρεάσουν την Προεδρία 12/01/2012 Στόχος, να καταδείξουμε πόσο σημαντικός για την ευρύτερη περιοχή είναι ο γεωστρατηγικός και ο καταλυτικά γεφυρωτικός ρόλος της Κύπρου ως κομβικό σημείο μεταξύ τριών ηπείρων. Στόχος της Κυβέρνησης είναι να μην επιτρέψει στις τουρκικές προκλήσεις και απειλές να επηρεάσουν τη διαχείριση της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή, προσθέτοντας ότι η Κύπρος επιθυμεί να συμβάλει με τη δική της σφραγίδα, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στη διαμόρφωση του κοινού μέλλοντος της Ευρώπης και των λαών της.

Σύσκεψη με εμπειρογνώμονες στο Προεδρικό για το ΦΑ

Εικόνα
Σύσκεψη με εμπειρογνώμονες στο Προεδρικό για το ΦΑ 12/01/2012 Αναλύονται τα πρωτογενή στοιχεία από την έρευνα της Noble, για συγκριτικές διαπιστώσεις Συνεχίστηκαν χθες οι συναντήσεις της Κυβέρνησης με την ομάδα των εμπειρογνωμόνων για το θέμα του φυσικού αερίου και, όπως δήλωσε η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλλα Αντωνιάδου, σήμερα θα παραλάβει τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την ερευνητική γεώτρηση, και αναμένεται προς το τέλος του μήνα να γίνει μία εμπεριστατωμένη παρουσίαση της ανάλυσης των δεδομένων από την εταιρεία Noble Energy.

Διεθνές Κέντρο Έρευνας η Κύπρος, με «Υπερυπολογιστή»

Εικόνα
Διεθνές Κέντρο Έρευνας η Κύπρος, με «Υπερυπολογιστή» 12/01/2012 Η Κύπρος καθίσταται κέντρο έρευνας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ύστερα από την απόκτηση του Υπερυπολογιστή Cy-Tera του Τεχνολογικού Ερευνητικού Κέντρου Υπολογισμικής Επιστήμης του Ινστιτούτου Κύπρου, τα εγκαίνια του οποίου τελέστηκαν χθες. Ο Υπερυπολογιστής χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ, την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ίδρυμα Προώθησης Ερευνας.

Αποφυλάκιση του Εφραίμ ζητεί η Ιερά Σύνοδος Ελλάδος

Εικόνα
Αποφυλάκιση του Εφραίμ ζητεί η Ιερά Σύνοδος Ελλάδος 12/01/2012 Οι αρχιερείς αποφάσισαν να τον επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου αρχιμανδρίτη Εφραίμ θα επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου, τα μέλη της οποίας, με ανακοίνωσή τους, χθες Πέμπτη, στηλιτεύουν την προφυλάκισή του παραμονές των Χριστουγέννων και απαιτούν, εμμέσως πλην σαφώς, την απελευθέρωσή του!